Izvor: Vino & fino | Ponedjeljak, 30.03.2020.| 08:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Klabing na internetu - Kineska platforma JD Live organizuje žurka, poručivanje pića onlajn

Ilustracija (Foto: melis/shutterstock.com)
Gigantski proizvođači alkoholnih pića, kao što su Budweiser, Remy Martin, Carlsberg i Pernod Ricard, ovih dana ujedinili su se oko ideje koja bi mogla da promijeni svijet zabave i nakon što se završi epidemija virusa korona: onlajn klabinga.

Kompanija Jingdong, jedan od azijskih lidera u sferi elektronske trgovine, udružila se sa pomenutim brendovima, kao i sa kineskom diskografskom etiketom Taihe Music Group, i napravila platformu koja objedinjuje uživanje u najnovijim muzičkim hitovima, druženje i onlajn kupovinu pića.

Trosatni šou na platformi JD Live za sada se održava jednom sedmično, i u njemu gostuju čuveni di-džejevi i muzičari iz Kine, a emisija ohrabruje gledaoce da pred gledanje kupuju svoja omiljena pića onlajn, u čemu im pomaže izuzetno razvijen i brz sistem dostave robe široke potrošnje u Kini.

Autori ovog koncepta zabave, koji bi se do pre tri mjeseca smatrao distopijskom naučnom fantastikom, smatraju da će ove muzičko-reklamne sesije pomoći i kupcima da u uslovima karantina zadrže osjećaj da učestvuju u društvenim tokovima, i prodavcima i proizvođačima da održe preko potrebnu finansijsku likvidnost.

Brojke govore da su u tome uspjeli: tokom jedne sesije, prodaja nekih poznatih brendova viskija porasla je i do 800% u odnosu na dan ranije, a pivski brendovi zabilježili su rast od 40% prodaje pri svakoj emisiji.

Platforma JD Live opstaće, kako je najavljeno, i pošto u Kini budu ukinute stroge epidemiološke mjere, i uključivaće i sofisticirane interaktivne prenose sa velikih koncerata.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.