Izvor: Indikator | Subota, 28.03.2020.| 10:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izolacija uvećala broj virtualnih sastanaka - Aplikacija Zoom obara sve rekorde

Ilustracija (Foto: Saklakova/shutterstock.com)
Šteta koju su pretrpjele mnoge svjetske kompanije zbog koronavirusa mjeri se milionima, a jedna od onih koja je izvukla dobit iz ove situacije svakako je Zoom Video Communications, prenosi Jutarnji.hr.

Aplikacija ove kompanije je za samo nekoliko nedjelja postala jedna od najčešće "skidanih", pa je vrijednost njihovih dionica drastično porasla.

Zoom video ima aplikaciju koja omogućava virtuelne sastanke i konferencije i do hiljadu ljudi. Osim onih koji u novonastalim okolnostima rade od kuće, stotine fakulteta širom svijeta trenutno održava nastavu na daljinu i to baš putem ove aplikacije, pa se broj onih koji je koriste mjeri stotinama hiljada.

Kolika je popularnost Zoom Video aplikacije pokazuje i to da je samo u martu zabilježeno 183% više skidanja aplikacije od prosjeka. Procjena je da će Zoom ove godine prihodovati dodatnih 337 mil USD.

Prema podacima Market Insidera aplikacija je 18. marta bila je na prvom mjestu skinutih aplikacija u SAD, a samo dvije nedjelje ranije nalazila se na 87. mjestu.

Vrijednost dionice ove firme prošle godine na berzi je iznosila 65 USD, a sada je narasla za više od 120% i iznosi 141 USD. Tržišna kapitalizacija kompanije sada iznosi 38,5 mlrd USD.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.