NavMenu

BH-Gas: Nemamo olakšica za plaćanje, molimo građane da izmiruju svoje obaveze

Izvor: eKapija Subota, 28.03.2020. 09:34
Komentari
Podeli
(Foto: nostal6ie/shutterstock.com)
BH-Gas je saopštio da se snabdijevanje BiH prirodnim gasom odvija bez problema i da se od inopartnera isporučuju potrebne i naručene količine prirodnog gasa, piše agencija Patria. Istovremeno, navode da je ovo preduzeće u skladu sa potpisanim ugovorima, izvršio avansna plaćanja transporterima prirodnog gasa kroz Mađarsku i Srbiju za mjesec april 2020. godine. Izmirena je i faktura za isporučeni prirodni gas za mjesec februar 2020. godine, te su se time stekle pretpostavke za nastavak urednog snabdijevanja prirodnim gasom svih potrošača.

- Ono što se može primjetiti je to da je potrošnja prirodnog gasa zadnjih dana povećana i da je bez obzira na padprivrednih aktivnosti gotovo vraćena na nivo koji je karakterističan za ovo doba godine. U vezi sa naprijed navedenim, a koliko je to moguće u odnosu na situaciju sa koronavirusom i obzirom da se radi o uvoznom energentu, molimo da svi privredni subjekati i distributivne kompanije poštuju rokove plaćanja. Ovu molbu ili apel ne želimo da se pogrešno shvati obzirom, a kao i kod nafte, prirodni gas je uvozni energent i obaveza plaćanja je uslov sigurnosti snabdijevanja. Razumijemo odluku koja je donesena vezano za plaćanja obaveza osobama iznad 65 godina i svoje poslovanje (sve resurse ćemo staviti u funkciju redovnog izmirenja obaveza) ćemo prilagoditi toj olakšici za penzionere - naveli su u BH-Gasu.

Itsakli su i da sve čine da održe nivo plaćanja prema inopartnerima na nivou ugovorenih rokova jer niti jedan partner nije dao olakšice za plaćanja, a niti imaju bilo kakvih najava u vezi sa istim.

- Kako sezona grijanja još traje i kako sigurnost sistema ne smije biti dovedena u pitanje, ne samo po pitanju izmirenja obaveza, služba održavanja na gasnom sistemu je u pogonu i na način da se ove obaveze izvršavaju kroz formirane timove, te sve činimo da svi potrošači budu uredno snabdjeveni prirodnim gasom. U slučaju da bilo ko primjeti bilo kakve nepravilnosti u snabdijevanju prirodnim gasom ili dužinom trase gasovoda uoči bilo šta, što može uticati na ispravnost ili uredan rad gasnog sistema, molimo da kontaktira BH-Gasa na telefone 033 724-220 i 061 170 678 - poručili su iz BH-Gasa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.