NavMenu

Do 30. juna odgođeno plaćanje rata kredita u IRB RS

Izvor: Nezavisne novine Petak, 27.03.2020. 08:08
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Premijer Republike Srpske Radovan Višković informisao je u četvrtak, 26. marta, članove Glavnog koordinacionog tima da je Vlada donijela odluku o odgađanju plaćanja rata kredita prema Investiciono-razvojnoj banci (IRB) do 30. juna, s ciljem ublažavanja poteškoća s kojima se privredni subjekti suočavaju u vremenu krize izazvane virusom korona.

Višković je istakao da je Vlada Srpske donijela i odluku o odgađanju plaćanja poreskih obaveza privrednim subjektima, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske.

On je naglasio da su svi članovi Vlade Republike Srpske odlučili da 50% naknada po osnovu ličnih primanja za mart bude uplaćeno u Fond solidarnosti Republike Srpske, te da je data preporuka zaposlenima u javnom sektoru, osim u zdravstvu, da dobrovoljno odluče da li će određeni iznos svojih primanja usmjeriti za tu namjenu.


Od novca prikupljenog u Fond solidarnosti biće izmireni porezi i doprinosi za radnike u realnom sektoru koji su zbog novonastale situacije prekinuli proces rada.


Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.