Izvor: eKapija | Četvrtak, 26.03.2020.| 12:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Članice Nestro grupacije prilagodile poslovanje vanrednom stanju

Usljed aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom korona, a u skladu sa odlukama nadležnih institucija Republike Srpske i mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije, izvršeno je prilagođavanje radnih procesa unutar društava, članica Nestro grupacije - Nestro Petrol, OPTIMA Grupa, Rafinerija ulja Modriča i Rafinerija nafte Brod.

Saopšteno je da se na svim Nestro benzinskim stanicama redovno vrši dezinfekcija svih radnih površina, kako unutar objekta tako i na vanjskim površinama. Zaposlenima, kompanija je obezbijedila zaštitne maske i rukavice, a u maloprodajnim objektima provodi se preventivna mjera socijalne distance među klijentima, kojima je na raspolaganju i dezinfikaciono sredstvo. I u ostalim kompanijama koje pripadaju Nestro grupaciji, provode se mjere zaštite zaposlenih, te je u skladu sa uputama nadležnih institucija organizovan i rad od kuće.

- U cilju podrške lokalnim zajednicama, Nestro grupacija je banjalučkom gradskom Štabu za vanredne situacije obezbjedila donaciju u gorivu te se na taj način uključila u akciju #NisteSami koja se odnosi na nabavku i dostavu životnih namirnica starim i ugroženim građanima. Istovremeno, Rafinerija nafte Brod donirala je opštini Brod koncentrovanu emulziju za dezinfekciju grada, a u cilju sprečavanja širenja virusa korona - saopšteno je iz Nestro grupacije.

Takođe, istakli su da će javnost biti blagovremeno obaviještena o daljnjim aktivnostima i eventualnim promjenama koje se budu provodile u vezi sa novonastalom situacijom, uključujući izmjene radnog vremena benzinskih stanica, putem društvenih mreža i sajta nestro.ba odnosno nestropetrol.com.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.