Izvor: BHRT | Četvrtak, 26.03.2020.| 11:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Federalnim firmama koje ne otpuštaju radnike u RS biće refundirani troškovi doprinosa

(Foto: Nomad_Soul/shutterstock.com)
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić izjavio je da će objaviti javni poziv u kojem će sve firme koje imaju tri i više zaposlenih pozvati da ne otpuštaju radnike, a ministarstvo će onima koji zadrže radnike refundirati tri mjeseca doprinose za sve uposlene, na području RS.

- Prošle sedmice smo objavili javni poziv da ćemo refundirati sve troškove poljoprivrednih proizvođača na području RS, ljudima koji su se vratili. Pokrenut ćemo i aktivnosti da nabavimo repromaterijal za sjetvu - rekao je Ramić.

U okviru privrede, kako je rekao, proteklih nekoliko godina su imali značajan iskorak kada je u pitanju broj novozaposlenih na području RS.

Dodao je da će, u okviru sektora za humanitarnu djelatnost, u narednom periodu donirati 2.000 prehrambenih paketa sa osnovnim namirnicama koje će podijeliti starim i ugroženim licima.

- U posljednje vrijeme su prisutni problemi po pitanju rada javnih kuhinja. Mi ćemo u narednom periodu sve te humanitarne i nevladine organizacije podržati iz naših projekata - istakao je Ramić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.