Izvor: Promo | Četvrtak, 26.03.2020.| 09:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Timocom daje doprinos obezbjeđivanju lanca isporuke - Proširen pristup vodećoj berzi tereta i skladišnih prostora u Evropi

Ilustracija (Foto: Don Pablo/shutterstock.com)
Vlasnik vodeće berze tereta u Evropi, kompanija Timocom u vrijeme krize proširuje mogućnosti pristupa svom logističkom sistemu, saopštila je ta kompanija.

- Želimo da damo svoj doprinos da se i u uslovima trenutne vanredne situacije obezbjedi snabdijevanje stanovništva i sačuva lanac snabdijevanja - kaže Tim Thiermann, direktor TIMOCOM-a.

U saopštenju se navodi da nakon provjere i izmjenom svoje licence vezane za IP, klijenti od sada mogu upravljati svojim transportnim i logističkim poslovima od kuće, nezavisno od mjesta gde se nalaze.

- Osim toga, Timocom otvara svoju mrežu od preko 43.000 preduzeća za sve one kojima trenutno nedostaje fleksibilna mreža transportnih i logističkih partnera kako bi svoje klijente i dalje mogli da snabdijevaju hitno neophodnim dobrima - navodi se.

Obezbjeđenje lanca snabdijevanja brzo i bez birokratskih procedura

- Naša podrška se i ovde pruža brzo i bez birokratskih procedura - dodaje Thiermann.

Prema njegovim rečima, novi klijenti koji se sada prijave mogu da koriste sistem Timocom-a tokom cijelog sljedećeg kvartala bez naknade i bez ugovorne obaveze. Upravo kod kratkoročnih uskih grla ili prekida u snabdijevanju ili u slučaju potrebe za skladišnim površinama, tako se mogu brzo pronaći zamjene iz već postojeće mreže klijenata.

U saopštenju se ističe da se do 750.000 ponuda tereta i tovarnog prostora dnevno postavi i obradi na TIMOCOM-u širom Evrope. Osim toga na berzi skladišta je raspoloživo preko 7.000 logističkih i skladišnih površina.

- Mi kao pružalac IT usluga u logističkoj branši smo u centru dešavanja više od 20 godina. I mi vidimo pred kojim izazovima trenutno stoje naši klijenti - kaže Thiermann i dodaje:

- U ovoj situaciji su potrebna jednostavna i neposredna rješenja koja doprinose da se osigura nastavak logističkog snabdijevanja.

On kaže da je potreba za logističkim uslugama trenutno enormna širom Evrope, a istovremeno mnoga preduzeća moraju da pređu na rad od kuće.

- Za nas je odmah bilo jasno. Želimo da pomognemo brzo i prije svega efikasno - naveo je Thiermann.

Mogućnost prelaska na rad od kuće je do sada iskoristilo već više od 5.000 korisnika iz cijele Evrope, a zbog ogromne tražnje Timocom trenutno pojačano nudi ovu uslugu.

Sa postojećim sredstvima, procesima i sistemima logističke branše postoje mogućnosti da se nezavisno od lokacije i brzo pronađe rešenje kada se mora prevesti teret ili uskladištiti roba. I Timocom želi da pomogne u trenutnoj situaciji.

- Ovaj test možemo zajedno riješiti. Uvjeren sam ćemo udruženim snagama i raspoloživim sredstvima u tome i uspjeti - zaključio je Thiermann.

Više informacija o tome ćete pronaći na www.timocom.rs/we-trust-in-logistics.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.