NavMenu

Republički štab za vanredne situacije preporučuje da se ne obračunavaju kamate za račune

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 25.03.2020. 13:50
Komentari
Podeli
Ilustracije (Foto: Lisa S./shutterstock.com)Ilustracije
Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak kojim preporučuje Elektroprivredi Republike Srpske da prilikom ispostavljanja računa za mart, april i maj ne obračunava zatezne kamate.

Ovaj zaključak odnosi se i na sve davaoce komunalnih usluga i telekomunikacionih usluga u Republici Srpskoj, uključujući i IPTV, saopšteno je iz Republičkog štaba za vanredne situacije.

Savez opština i gradova Republike Srpske pokrenuo je juče, 24. marta, inicijativu da svi isporučioci komunalnih i ostalih vrsta usluga koje se stanovništvu i privrednim subjektima u Srpskoj isporučuju na mjesečnom nivou, ne obračunavaju zateznu kamatu za mjesečne račune, počev od februara pa do mjeseca u kom će se okončati proglašenje vanredne situacije u Republici Srpskoj.

Ova inicijativa donesena je na telefonskoj sjednici Predsjedništva Saveza opština i gradova, a odnosi se na isporučioce vode, električne energije, gasa, odvoza smeća, grijanja, ali i na pružaoce usluga interneta, telefona i ostalih, saopšteno je iz ovog saveza.

Iz Saveza isitiču da će u ovom periodu zbog pandemije virusa korona, doći do pada kupovine i prihodovne moći stanovništva i privrede u Republici Srpskoj, tako da je potrebno, kao dio društvene odgovornosti u ovom vremenu, da isporučioci navedenih usluga ne obračunavaju kamate za kašnjenje u obavezi plaćanja za pružanje ovih usluga.

- Pojava virusa korona izazvala je u svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj smanjenje privrednih i ekonomskih aktivnosti, što će imati direktan uticaja na životni standard stanovništva i slabljenje poslovanja privrednih subjekata, a samim tim i njihovu sposobnost plaćanja obaveza za komunalije - naglašava se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.