NavMenu

Putevi RS podižu kredit od 200 mil KM za investiciona ulaganja - Rok za ponude 8. maj

Izvor: eKapija Srijeda, 25.03.2020. 12:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)Ilustracija
Putevi Republike Srpske raspisali su tender za kreditno zaduženje od 200 mil KM koje će prema planu biti utrošene za investiciona ulaganja.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, dug bi trebalo da se vrati u narednih sedam godina sa grejs periodom od dvije godine i kamatnom stopom od maksimalno 3% na godišnjem nivou.

Osim glavnice, procjena je da će Putevi RS po osnovu kamata i drugih troškova vratiti još 22 mil KM.

Ovo zaduženje je najavljeno još prošle godine a dolazi u periodu globalne pandemije virusa korona, koji sa sobom donosi i veliku neizvjesnost kada su privredna kretanja u pitanju.

Međutim, i pored toga direktor Puteva RS Nenad Nešić, kaže za Capital kako ne očekuje probleme u isplati milionskih obaveza koje će preduzeće preuzeti na sebe.

- Smatram da privreda u Republici Srpskoj ne smije zamrijeti, i javno preduzeće se u skladu sa tim ponaša. Nepogoda će sigurno proći a ekonomija i Republika Srpska moraju živjeti. Očekujemo da će nakon što se ovo završi naši prihodi biti stabilni, redovni i u skladu sa planovima te da ćemo obaveze po ovom pitanju bez problema ispunjavati - kazao je Nešić.

Prema njegovim riječima novac će biti uložen u projekte rehabilitacije, rekonstrukcije i izgradnje novih puteva širom Republike Srpske.

- Sve se radi u skladu sa planom poslovanja za 2020. i trogodišnjim planom od 2020, do 2022 godine. Navedeni planovi su usvojeni od strane Vlade Republike Srpske kao predstavnika kapitala i vlasnika u javnom preduzeću a prioriteti će se određivati u skladu sa dogovorom - izjavio je Nešić.

Inače, rok za dostavljanje ponuda je 8. maj, a istog dana će biti i njihovo javno otvaranje.

Za više informacija o tenderu pogledajte OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.