Izvor: eKapija | Utorak, 24.03.2020.| 14:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pri kraju uređenje gradskog parka u Bijeljini - U toku tender za popločavanje staza

Ilustracija (Foto: schankz/shutterstock.com)
Uređenje gradskog parka u Bijeljini privodi se kraju.

Popločavanje staze u centralnom dijelu dio je projekta uređenja najveće zelene površine u Bijeljini, koja je u prethodnom periodu dobila teretanu na otvorenom, inkluzivno igralište za djecu i nekoliko pristupnih rampi, prenosi Infobijeljina.com.

Uskoro će biti postavljeni postamenti za biste srpskim velikanima – Nikoli Tesli, Mihajlu Pupinu, Ivi Andriću i Jovanu Dučiću.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naglasio je da je cilj ove lokalne zajednice da gradski park bude oaza mira i odmora za sve sugrađane, ali i mjesto gdje se sugrađani mogu baviti sportom ili dovesti mališane da se igraju.
– Izdvojili smo za ove namjene oko 70.000 KM iz budžeta. Isto toliko smo planirali za radove na popločavanju staze koja povezuje Ulicu Srpske vojske i Ulicu Kneza Miloša, tako da ćemo urediti kompletan centralni dio parka, zajedno sa poprečnim stazama. Tender je raspisan i vjerujemo da ćemo i ovaj posao uraditi u planiranom roku – istakao je Mićić.

Botanička rijetkost

Park u Bijeljini botanička je rijetkost i jedan od prepoznatljivih simbola ovog grada. Počeo ga je graditi Austrijanac Johan Kajzer 1891. godine na mjestu na kome se nekada nalazila stočna pijaca.

Sadnice platana, do tada nepoznatog u ovim krajevima, ali i kestena, topole, lipe, jablana, jele, tuje, bora i bukve, donosio je Kajzer iz Beča, Pešte i drugih evropskih gradova, prenio je Infobijeljina.com.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.