NavMenu

Blokirani svi računi fabrike Hemijska prerade kukuruza Draksenić

Izvor: Capital Utorak, 24.03.2020. 11:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Fotokostic/shutterstock.com)Ilustracija
Problemi u fabrici Hemijske prerade kukuruza (HPK) Draksenić se gomilaju, te su ovom preduzeću blokirani i svi bankovni računi, saznaje portal Capital.

Svih devet računa, koliko posjeduje ovo preduzeće, blokirani su od petka, te se ne zna kada će biti aktivni.

HPK Draksenić bankovne račune imaju u četiri banke, i to u Novoj banci, UniCredit bank, ProCredit banci i NLB Razvojnoj banci.

Capital je kontaktirao direktora ovog preduzeća Jovicu Šumana da objasni šta je dovelo do ovakve situacije, ali su ostali uskraćeni za odgovor.

Predstavnik sindikata HPK Draksenić Miroslav Zgodić rekao je da radnici nisu upućeni u situaciju u kojoj se nalazi ovo preduzeće, te da je neizvjesno šta će se dalje dešavati.

- Nama niko ništa ne govori. Nismo ni znali da su nam blokirani računi. Trebali smo imati sastanak u utorak, ali nažalost zbog ove situacije sa virusom korona nismo se uspjeli sastati - rekao je za Capital Zgodić.

Dodaje da ovo otežava situaciju u kojoj se nalaze radnici, te da nisu dobili januarsku, ali da ne očekuju da će dobiti i februarsku platu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.