NavMenu

Prodaja tjestenine u Italiji skočila 65%

Izvor: Radio 021 Ponedjeljak, 23.03.2020. 07:55
Komentari
Podeli
(Foto: Semjonow Juri/shutterstock.com)
Prodaja tjestenine u Italiji je značajno povećana, a stručnjaci procjenjuju i da će mnogi Italijani dok borave u kući dobiti između dva i četiri kilograma.

Više od 60 miliona stanovnika Italije primorano je da "preko noći" pređe na ishranu isključivo kod kuće zbog strogih mjera karantina, čak i onih 10,4% koji su prema statistici prije pandemije svakodnevno ručali van svog doma, piše italijanski list Republika.

Prodaja tjestenina je u periodu od 9. do 15. marta povećana za 65,3% u odnosu na isti period prošle godine, pokazalo je istraživanje kompanije Nilsen.

Ova kompanija navodi da je prodaja mlijeka i UHT proizvoda (obrađeno ultravisokom temperaturom) porasla za 62,2%, tunjevine u konzervi za 56%, rukavica za domaćinstvo rekordnih 362,5%, deterdženata za 49,7% i alkohola 169,2%.

Ipak, istraživanje italijanskog udruženja Koldireti pokazuje da je prvi put došlo do pada prodaje gotovih jela i to za 18% tokom prethodne sedmice u odnosu na dvije nedelje ranije.


- "Suočavamo se s kolektivnom traumom, a priprema hrane može biti dobar način da se izbjegne strah i anksioznost. Problem je u tome što se "hrana za utjehu" često ne poklapa sa pravilnom ishranom" - navela je kanadska naučnica Rejčel Herc u knjizi ""Why we eat what we eat"" (Zašto jedemo to što jedemo), piše Republika.

U najteže pogođenoj zemlji korona virusom, Italiji uvedene su stroge mjere karantina na teritoriji cijele države, prvobitno ograničene do 3. aprila, a prema najavi zvaničnika biće produžene.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.