NavMenu

Obustavljen rad u industrijskoj zoni Pobjeda u Goraždu

Izvor: eKapija Petak, 20.03.2020. 10:26
Komentari
Podeli
Goražde (Foto: Gorazde.ba)Goražde
Kantonalni štab Civilne zaštite BPK Goražde sazvao je sinoć, 19. marta, hitnu sjednicu u proširenom sastavu nakon saznanja da je u Goraždu zabilježen prvi slučaj oboljenja od koronavirusa.

Prva naredba Kantonalnog štaba CZ glasi da se naređuje hitna obustava rada privrednih subjekata u industrijskoj zoni Pobjeda na 15 dana, saopšteno je na sajtu Vlade BPK Goražde.

Prvi slučaj zaraze koronavirusom je registrovan kod direktorice kompanije namjenske industrije Ginex Muneveri Fočo koja se trenutno nalazi u kućnoj izolaciji, a koja je prisustvovala nedavnoj proslavi 70 godina kompanije Igman u Konjicu gdje su takođe zabilježeni slučajevi koronavirusa.

- Situacija je veoma ozbiljna u skladu s tim ćemo donijeti određene mjere - izjavila je Edita Velić, komandant štaba Civilne zaštite BPK Goražde.

Član kriznog štaba ministarstva zdravstva BPK Goražde Edin Čengić pozvao je građane da ne stvaraju paniku.

- Ostanimo "hladne glave" ali maksimalno odgovorni. Prva mjera koja se treba poduzeti je da se identificiraju svi koji su bili u kontaktu sa osobom čiji je nalaz potvrđen, kako bi se smjesta stavili u 14-dnevnu izolaciju, a sigurno će i osobe koje su s njima bile u kontaktu trebati izolirati. To je nešto što je neminovno, a koliko je to osoba, moraće se utvrditi - naglasio je on.

Čengić ističe da ne mora značiti da će doći do masovnog razbolijevanja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.