NavMenu

RS prodaje obveznice vrijedne 35 mil KM - Aukcija 6. aprila

Izvor: Capital Četvrtak, 19.03.2020. 10:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ti_ser/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Republike Srpske zadužiće se emisijom obveznica za 35 mil KM, definisano je u javnom pozivu objavljenom u srijedu, 18. marta, na Banjalučkoj berzi.

Javni poziv za upis i uplatu 39. emisije obveznica Republike javnom ponudom upućen je svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim licima.

U pitanju je emisija 35.000 obveznica, a vrijednost pojedinačne hartije od vrijednosti je 1.000 KM. Planirani iznos emisije je 35 mil KM, a aukcija će biti 6. aprila 2020. godine. Kamatna stopa je fiksna i iznosi 2% na godišnjem nivou.

Isplata glavnice je jednokratno po dospijeću, odnosno po isteku roka od pet godina od dana registracije emisije kod Centralnog registra hartija od vrijednosti. Kamata se obračunava na glavnicu i isplaćuje jednom godišnje.

Datum uplate je do 8. aprila, najkasnije do 10 časova.

Ministarstvo finansija može u skladu sa posebnom odlukom Vlade Republike Srpske, vršiti prijevremeni otkup.

Odlukom o dugoročnom zaduženju odobreno je zaduživanje Republike Srpske na ovaj način u 2020. godini u maksimalnom iznosu do 315 mil KM.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.