NavMenu

TRIVIĆ: Privreda BiH ne može preživjeti bez novca iz Centralne banke

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 19.03.2020. 07:46
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Saša Trivić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, rekao je da privreda BiH ne može preživjeti bez sredstava koja postoje u Centralnoj banci BiH.

- Vrlo je bitno da sredstva CBBiH budu raspoloživa kako bi se održala potrošnja u BiH i likvidnost privrede. Tu odluku trebamo što prije i zajedno sa kolegama iz Federacije ćemo raditi da do toga dođe - rekao je Trivić dodajući da je to jedan od najvećih resursa za rješavanje problema.

Trivić je najavio da će sa bankarskim sektorom u Republici Srpskoj ići na razgoovre o obezbjeđenju sredstava za održavanje tekuće likvidnosti te da su najviše ugroženi sektori trgovine, turzima, saobraćaja i oni bazirani na izvoz.

Borko Đurić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske, rekao je da je najveći problem koji se nije ni počeo rješavati štete koje su svakim danom sve veće, a tu su i plate za one koji ne rade zbog mjera koje su propisane.


- Postigli smo saglasnost i podržaćemo da se koriste sredstva Centralne banke BiH. Sve države su izdvojile desetine milijardi evra upravo za ove svrhe i ne smijemo u jednom momentu dozvoliti sebi da će se problem plata radnika koji su ostali bez posla prepusti samo privrednicima i poslodavcima - rekao je Đurić.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Zdravstvo

Zdravstveni turizam cvjeta u BiH, ljekari savjetuju oprez

Za razliku od administracije koja za vrijeme praznika slobodne dane provodi s obitelji, privatni liječnici, stomatolozi, kozmetičari, frizeri u BiH imaju pune ruke posla, i to ponajviše zahvaljujući dijaspori. Tako već početkom prvih proljetnih praznika, u vrijeme Uskrsa i Bajrama, mnogi bh. građani koji žive u inozemstvu će se sami ili s obitelji uputiti na tjedan dva u svoju matičnu domovinu ne samo kako bi posjetili rodbinu, već

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.