NavMenu

Kako će izgledati multifunkcionalni Ekspo centar u Nišu - Kongresne dvorane, hotel i sportski tereni na 13.500 m2 (VIDEO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.03.2020. 08:40
Komentari
Podeli
Projektovani izgled Ekspo centra (Foto: KLERP Niš)Projektovani izgled Ekspo centra
U Gradskoj kući u Nišu predstavljeni su radovi koji su učestvovali na konkursu za arhitektonsko rešenje za multifunkcionalni Ekspo centar u Nišu. Najbolji, prema ocjeni stručnog žirija, je rad beogradske firme Normotik.

- Izgradnja Ekspo centra u Nišu planirana je na lokaciji Lozni kalem kod Niške Banje. Izbor arhitektonskog rešenja samo je prva faza ka krajnjem cilju - rekli su za eKapiju iz Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj i projekte Niša (KLERP).

Kako je eKapija već pisala, planirano je da objekat bude površine od najmanje 13.500 m2, od čega bi sajamski prostor zauzimao najmanje 8.100 m2.

Prema ocjeni sedmočlanog stručnog žirija, rad prvoplasiranog tima dobio je najveće ocjene za vrijednovanje arhitektonskog koncepta, postignut visok kvalitet oblikovanja spoljnjeg i unutrašnjeg prostora, funkcionalnost i racionalnost, kao i tehnološku uslkađenost sa savremenim konceptima organizacije, racionalnost konstruktivnog sistema, ali i za odnos prema održivom ciklusu korišćenja i održavanja objekta.

Autorski tim Normotika čine vođa tima Zoran Dmitrović sa saradnicima Sandom Skenderijom, Marijom Bjelić, Marijom Radojlović, Nenadom Blagojevićem, Markom Milutinovićem, Nikolom Abramovićem i Isidorom Pokrajac.

Kako navode iz KLERP-a, iako nagrađeno arhitektonsko rješenje za izgradnju multifunkcionalnog Ekspo centra u Nišu podsjeća na Konstantinovu vilu sa preristilom, autorima, beogradskoj firmi Normotik to nije bila osnovna asocijacija.

Predsednik žirija Ivan Rašković rekao je na prezentaciji u Nišu da je upravo činjenica da prostorna struktura pokreće asocijacije na vrijedno arhitektonsko nasljeđe Grada Niša presudila prilikom izbora idejnog projekta.

Projektom je predviđeno da Ekspo centar u Nišu ima multifunkcionalnu halu, kongresne dvorane, hotel, ali i sportske terene, tačnije dva teniska i jedan ili dva za basket.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.