NavMenu

MITROVIĆ: Privreda mora funkcionisati, promet ne smije stati

Izvor: eKapija Srijeda, 18.03.2020. 14:05
Komentari
Podeli
Vojin Mitrović (Foto: YouTube/screenshot)Vojin Mitrović
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović razgovarao je danas, 18. marta u Sarajevu sa ambasadorom Italije u BiH Nikolom Minasijem o hitnim mjerama koje dvije države preduzimaju kako bi se ublažile ozbiljne posljedice pandemije korona virusa na privrednu saradnju Bosne i Hercegovine i Italije, posebno u oblasti prometa.

Izražavajući solidarnost i punu podršku prijateljskom italijanskom narodu i Vladi te zemlje u borbi sa pandemijom korona virusa, ministar Mitrović obavijestio je ambasadora Minasija da je Vijeće ministara BiH, na inicijativu ministra Mitrovića, izmijenilo Odluku o zabrani ulaska stranih državljana u BiH i iz te odluke izuzelo posade kamiona i aviona koji prevoze robu i repromaterijal neophodan za rad privrednih preduzeća.

- Privreda mora funkcionirati, pomoć mora dolaziti, promet ne smije stati - poručio je ministar Mitrović.

S tim u vezi, ministar Mitrović naglasio je da je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH poslalo i prijedlog koridora koji će se koristiti za tranzit, sa tačno određenim mjestima i vremenom zadržavanja, te zdravstvenom kontrolom vozača.

Mitrović je upoznao ambasadora Minasija i sa problemima i zabranama s kojima se vozači susreću prilikom ponovnog ulaska i prolaska kroz Hrvatsku i Sloveniju. Ambasador Minasi obećao je da će Vlada Italije stati na stranu vozača i pokušati uticati na rješavanje problema u oblasti prometa u zemljama regiona koje su članice Evropske unije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.