NavMenu

Prodavci i apotekari u RS vraćaju cijene - Zaštitne maske ponovo 0,20 KM

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 18.03.2020. 11:02
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Ani Kolleshi)
Prodavci i apotekari koji su proteklih dana podigli cijene određenih artikala vraćaju iznose na nivo od 5. marta, kada je potvrđen prvi slučaj zaraze virusom korona u Srpskoj.

Iako je ova uredba o vraćanju cijena na prethodni nivo, koju je u ponedjeljak donijela Vlada RS, tek danas stupila na snagu, apotekari su već juče počeli da snižavaju cijene, između ostalog, jednokratnih zaštitnih maski, koje su se mogle kupiti za oko 0,20 KM, što je i do deset puta manje u odnosu na protekli period.

Uredba, koja je donesena radi pružanja dodatne sigurnosti građanima, obuhvata 32 proizvoda, a trgovci na veliko i malo koji je ne budu poštovali rizikuju kaznu u rasponu od 1.000 do 20.000 KM.

Izvršna direktorica Udruženja za zaštitu potrošača DON iz Prijedora Murisa Marić pozdravila je ovu odluku Vlade RS.

- Na području Prijedora nijedan market nije bio podigao cijene životnih namirnica, ali su nam se građani žalili na apoteke koje su zaštitne maske prodavale po mnogo višoj cijeni nego što je bila prije ove situacije - rekla je Marić pozvavši građane koji primijete odstupanje cijena određenih proizvoda da to odmah prijave.

Predsjednik Udruženja potrošača Reakcija Banjaluka Dušan Srdić kaže da su se prethodnih dana Banjalučani uglavnom žalili na poskupljenje jednokratnih zaštitnih maski.

- Cijene životnih namirnica su uglavnom na istom nivou kao i prije 20 dana - kazao je Srdić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.