NavMenu

Do 3. aprila nema izdavanja viza u Ambasadi Njemačke

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 17.03.2020. 12:46
Komentari
Podeli
Odjeljenje za vize i pravno-konzularno odjeljenje Ambasade Njemačke u Sarajevu zatvoreni su od danas, 17. marta, do 3. aprila zbog situacije u vezi sa virusom korona.

- Riječ je o privremenoj mjeri. Ukoliko bude potrebno da ova odjeljenja ostanu zatvorena i nakon 3. aprila, Ambasada će o tome blagovremeno informisati na svojoj veb stranici i Facebook-u - saopšteno je iz Ambasade Njemačke u Sarajevu.

Iz Ambasade ističu da termini za građane koji su ih imali u odjeljenju za vize u kategoriji za spajanje sa porodicom i zapošljavanje za zemlje zapadnog Balkana neće propasti, nego će biti ponovo dodijeljeni čim bude nastavljen rad.

- Termine u svim ostalim kategorijama/zapošljavanje sa visokom stručnom spremom, kvalifikovani kadar sa priznatim stručnim obrazovanjem, detaširani radnici, studiranje, stručno obrazovanje i priznavanje obrazovanja, šengenske vize, Au-Pair, volontiranje, jezički kurs, razmjena kadrova, zapošljavanje na brodovima, traženje posla u svrhu zapošljavanja, obavljanja stručnog obrazovanja ili studiranja/aplikanti će moći ponovo da rezervišu čim odjeljenje počne sa radom - navode iz Ambasade.

Iz Ambasade apeluju da dok je odjeljenje za vize zatovoreno građani ne šalju upite u vezi sa terminima.

Dok traje obustava rada nije moguća ni ovjera dokumenata, niti će biti obrađivani zahtjevi za izdavanja pasoša.

- Izdvojeni slučajevi su njemački državljani, lica koja nemaju drugo državljanstvo, osobe kojima jedini važeći dokument ističe za manje od tri mjeseca, a posjeduju dokaz da imaju mogućnost otputovati iz BiH/avionsku kartu ili ulazak u zemlju prije više od 14 dana. U tim situacijama treba da se obrate na adresu elektronske pošte rk-info@sarj.diplo.de - napominje se u saopštenju.

Ambasada će u tim slučajevima izdati putni list u vidu zamjenskog pasoša.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.