Izvor: Glas Srpske | Ponedjeljak, 16.03.2020.| 08:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UIO BiH uskoro raspisuje novi tender za kupovinu zgrade u Banjaluci

(Foto: Slobodana Šubara)
Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH pokušaće i ove godine da kupi zgradu za smještaj radnika sjedišta uprave i Regionalnog centra u Banjaluci, a novi konkurs za kupovinu objekta biće raspisan uskoro.

UIO je kupio objekte za smještaj radnika u regionalnim centrima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli i jedino nije riješeno pitanje smještaja zaposlenih u gradu na Vrbasu.

- Objekat koji nam je potreban u Banjaluci je ujedno i najveći jer je u njega potrebno smjestiti službenike koji rade u sjedištu UIO i u Regionalnom centru Banjaluka. U skladu sa važećom odlukom Savjeta ministara, Uprava treba da kupi gotov objekat i za te potrebe ima na raspolaganju 37 mil KM - kazao je načelnik Odjeljenja za komunikacije u UIO Ratko Kovačević.

U prethodnom periodu propala su tri javna poziva UIO za kupovinu objekta u Banjaluci.

- Međutim, na te oglase se nije niko javljao jer u periodu raspisivanja oglasa u Banjaluci nije odstojao objekat koji bi zadovoljio uslove koji su traženi javnim oglasom. Naravno, UIO će i ove godine raspisati javni oglas za kupovinu objekta jer imamo na raspolaganju potrebni novac za kupovinu zgrade. Uskoro će uslijediti novi javni poziv - rekao je Kovačević i dodao da će uslovi u konkursu najvjerovatnije biti slični kao i u oglasima koji su do sada raspisivani.

Objekat koji je UIO tražio do sada, između ostalog, trebalo je da sadrži dvije zasebne cjeline sa posebnim ulazima, ukupne površine oko 12.000 kvadratnih metara i da je udaljen maksimalno tri kilometra od sadašnjeg sjedišta u Banjaluci.

UIO je prvi put 2014. godine raspisao javni oglas za kupovinu poslovnog objekta u Banjaluci, koji je poništen, jer nije dostavljena nijedna prihvatljiva ponuda. Nijedna prihvatljiva ponuda nije dostavljena ni kada je Uprava 2017. godine raspisala ponovo javni oglas za kupovinu poslovnog objekta u Banjaluci, kao ni 2018. godine.

Zakup prostorija koje trenutno koristi u Banjaluci UIO na mjesečnom nivou košta 37.290 KM, što na godišnjem nivou iznosi 447.480 KM.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.