NavMenu

Uskoro ugovor za ekološku rekonstrukciju termoenergetskog kompleksa u Pljevljima

Izvor: eKapija Petak, 13.03.2020. 13:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Petr Louzensky/shutterstock.com)Ilustracija
Na sjednici koja je održana u četvrtak, 12. marta, Vlada Crne gore usvojila je Informaciju o aktivnostima na realizaciji projekta termoenergetskog kompleksa u Pljevljima. Projekat obuhvata izgradnju sistema za odsumporavanje, denitrifikaciju, unapređenje rada elektrofilterskog postrojenja, izgradnju sistema za tretman otpadnih voda i rekonstrukciju unutrašnjeg sistema transporta pepela i šljake.

- Predviđeno je i da sama TE Pljevlja bude toplotni izvor za grijanje Pljevalja. Na osnovu javnog poziva za izbor izvođača radova za ekološku rekonstrukciju postojećeg bloka TE, kao prvorangirani izabran je Konzorcijum u sastavu Dec International - Bemax - BB Solar - Permonte. Vodeći član ovog kozorcijuma je firma Dongfang iz Kine, a vrijednost izabrane ponude iznosi 54.427.700 EUR sa PDV-om - saopšteno je iz Vlade.

U diskusiji je naglašeno i da je izrada tehničke dokumenatcije od strane projektanta završena i da se nalazi kod revidenta.

- Elaborat o uticaju na životnu sredinu, koji je sastavni dio idejnog projekta, je urađen i usaglašen se Agencijom za zaštitu životne sredine. Revidovan idejni projekat zajedno sa Elaboratom o uticaju na životnu sredinu su uslov za dobijanje građevinske dozvole. Sa izabranim izvođačem radova očekuje se uskoro potpisivanje ugovora o izvođenju ekološke rekonstrukcije, što je uslov za početak radova na realizaciji projekta. Poslije potpisivanja ugovora počinje da teče rok od 39 mjeseci za završetak svih potrebnih poslova, počev od izrade glavnog projekta do predaje postrojenja u probni rad sa garantnim rokom od 24 mjeseca - navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.