NavMenu

Igman dogovorio milionske ugovore sa partnerima iz SAD i Egipta

Izvor: Klix Četvrtak, 12.03.2020. 15:39
Komentari
Podeli
Na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 70. godišnjice poslovanja Igmana iz Konjica ova kompanija potpisala je ugovore višemilionske vrijednosti sa partnerima iz Sjedinjenih Američkih Država (5,5 mil USD) i Egipta (1,5 mil USD).

Direktor Igmana Đavid Muratbegović je zbog toga izrazio zadovoljstvo te istaknuo da kompanija gotovo cjelokupnu proizvodnju plasira na strana tržišta, odnosno da izvozi na sve kontinente, u više od 50 zemalja svijeta.

Takav uspjeh, naglasio je, moguće je ostvariti profesionalnim radom zasnovanim na poslovnoj filozofiji gdje se povjerenje gradi i uspjeh postiže uvažavanjem tržišnih zakonitosti.

- Igman je danas kompanija koja ostvaruje svoje kratkoročne i dugoročne poslovne ciljeve. Za Igmanov uspjeh zaslužni su, prije svega, zaposlenici u svim sektorima – kontrole, proizvodnje i marketinga, a kojih danas ima 1.263. Ponosan sam što sam na čelu kolektiva koji baštini multikulturalnost i toleranciju, kolektiva gdje je čovjek, radnik na prvom mjestu, kolektiva koji jedobro organizovan, vitalan i strateški usmjeren i proslavlja 70 godina postojanja. Veliko poštovanje izražavam za ljude koji su utemeljili fabriku, za ljude koji su radili i sada rade i sve koji su Igman vodili proteklih sedam decenija - rekao je Muratbegović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.