Izvor: Mina | Srijeda, 11.03.2020.| 14:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U planu nastavak inovacija i razvijenja brendova Nikšićkog piva

Ilustracija (Foto: Kirill Z/shutterstock.com)
Pivara Trebjesa planira da i ove godine bude prvi izbor potrošača i kupaca kada je u pitanju kvalitet piva koje proizvodi, saopštila je njena izvršna direktorica, Sanja Ćalasan i dodala da će kompanija nastaviti da inovira i razvija brendove.

- Inovacije već godinama obilježavaju naše poslovanje. I u ovoj godini ćemo nastaviti da inoviramo i razvijamo brendove i širimo pivski pečat. Gradićemo i dalje kvalitetne odnose sa kupcima, dobavljačima i svim poslovnim partnerima - kazala je Ćalasan u intervjuu za Glasnik Privredne komore (PKCG).

Ona je ocijenila da je pivska industrija danas konkurentnija nego ikad ranije i dodala da u Trebjesi u kontinuitetu rade na tome da oduševe potrošače.

Ćalasan je navela da su u kompaniji generalno zadovoljni prošlogodišnjim poslovnim i proizvodnim rezultatima, iako će zvanični podaci biti dostupni do kraja prvog kvartala.

- Prošlu godinu su obilježile inovacije, kvalitetni projekti i inicijative. Napredovali smo na dosta polja, ulažući u ljude i procese. U Trebjesi u ovom periodu godine radi 230 zaposlenih i taj broj raste tokom sezone. Prosječna neto plata je značajno iznad crnogorskog prosjeka - saopštila je Ćalasan.

Trebjesa je prošle godine proširila asortiman novim Ejl pivom Nikšićko IPA, što je prvi put u istoriji kompanije, koja je prepoznata po lager pivima, da se proizvodi potpuno drugačije pivo.

- Ta piva zahtijevaju drugačiji način proizvodnje i sastojke. Prave se sa drugačijim kvascem i to gornjeg vrenja i mnogo više hmelja, što im daje karakterističnu aromu, ali i drugačiju boju u odnosu na lager piva. Ovo je zasigurno bio najveći iskorak u širenju našeg portfolija - smatra Ćalasan.

Pivara od 1997. godine u kontinuitetu pripada nekoj od velikih svjetskih pivarskih porodica, a od 2012. godine posluje u okviru američko-kanadske kompanije Molson Coors, koja je njen peti vlasnik.

- Nikšićko pivo bilježi rast prodaje na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Osim zemalja regiona, naše pivo zastupljeno je i u Njemačkoj, Švedskoj, Francuskoj, Poljskoj, kao i Australiji i Sjedinjenim Američkim Državama- precizirala je Ćalasan.

Pivara Trebjesa na crnogorskom tržištu distribuira i neka od najpoznatijih regionalnih i evropskih piva. Među njima su Jelen pivo iz Srbije, češki Staropramen, belgijski Hoegaarden, Leffe i Stella Artois, njemački Becks, holandska Bavaria i meksička Corona.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.