NavMenu

U trku za Aluminij ulazi multinacionalni gigant

Izvor: Indikator Srijeda, 11.03.2020. 08:02
Komentari
Podeli
(Foto: aluminij.ba)
Multinacionalni gigant koji čini više kompanija, među kojima je švajcarski Glencore i španska Acciona, novi je zainteresirani investitor za Aluminij, izvijestila je BHRT.

Službene ponude još nema, ali su predstavnici potencijalnih novih investitora održali prezentaciju svojih planova upravi i dioničarima društva.

- Službeno nemamo nikakvu ponudu, zainteresirani su dolazili kao potencijalni investitori i informirali se o stanju tvornice, razmatrali mogućnosti ali službeno nema ponude, mora se dostaviti u službenom obliku. Priča je jedno, a dokumenti su drugo - istakao je predsjednik NO Aluminija Zdenko Klepić.

Bez preciznih informacija, nove zainteresirane strane ranije su nagovijestili i federalni premijer Fadil Novalić i predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

- Оko Aluminija imamo ozbiljna dva partnera. Jednog ste mogli slušati ovih dana s kojim pričamo već duže vrijeme, koji želi uzeti u najam i kroz neko vrijeme, 2 godine, pokrenuti, i pojavljuje se sad, na našu sreću, drugi koji razmišlja da se mostarski kombinat može do kraja godine pokrenuti bez države, bez poticaja za struju na tržišnim osnovama, čak sa procjenom da se u septembru mogu imati kompletna elektroliza i livnica - istaknuo je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.


U međuvremenu, iz MT Abrahama su potvrdili kako je glavni dio ugovora koji im je vlada vratila na korekciju dovršen, te se trenutno radi na aneksima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.