NavMenu

Uskoro počinje izgradnja novog puta u banjalučkom naselju Šargovac

Izvor: eKapija Petak, 06.03.2020. 14:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Scherbinator/shutterstock.com)Ilustracija
Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić apelovao je sinoć na mještane banjalučkog naselja Šargovac da sarađuju u ubrzanom postupku rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na novoj dionici centralne saobraćanice kroz ovo naselje, budući da se početak radova očekuje već krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca.

U okviru priprema za gradnju nove dionice u Šargovačkoj ulici, Sandić je, zajedno sa saradnicima, razgovarao sa mještanima ovog naselja o realizaciji ovog projekta, u vrijednosti od oko milion maraka.

- Prošle godine smo uspješno realizovali izgradnju prve faze Šargovačke ulice i pretvorili je u jednu modernu gradsku saobraćajnicu sa dvije trake, obostranim trotoarima, kanalizacijom i rasvjetom. Večeras smo ovdje u nekoj vrsti dogovora sa mještanima od kojih tražimo podršku i saglasnost da istovremeno rješavamo imovinske odnose i izvodimo radove na narednoj dionici puta - kazao je Sandić.

On je kazao kako je pripremljena projektna dokumentacija i pokrenut postupak za izbor izvođača radova, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.

- Ukoliko sve bude teklo bez žalbi, krajem ovog ili početkom narednog mjeseca treba početi gradnja druge dionice u dužini oko 900 metara koja će takođe imati dvije saobraćajne trake sa obostranim trotoarom, oborinskom i fekalnom kanalizacijom i novom rasvjetom, praktično jedna moderna gradska saobraćajnica – naglasio je Sandić.


Predsjednik Savjeta MZ Šargovac Rajko Radaković, prenio je da su mještani izuzetno zadovoljni zbog modernizacije ove saobraćajnice, ističući da, zahvaljući novoj infrastrukture, Šargovac "polako postaje pravi gradić".

Obren Gavrić, jedan od mještana čije se domaćinstvo nalazi na trasi budućeg puta, ističe kako građani daju svoju podršku ovom projektu i saglasnost da se gradi novi put i prije rješavanja imovinskih odnosa.

Prošle godine, urađena je prva faza ovog projekta, takođe u dužini od oko 900 metara, za šta je iz republičkog budžeta izdvojeno milion maraka. Ove godine, projekat se nastavlja izgradnjom nove dionice, koja će biti finansirana iz gradskog budžeta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.