NavMenu

Microsoft više ne traži diplomu za posao

Izvor: biznisinfo.ba Subota, 07.03.2020. 08:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Adam Gregor/shutterstock.com)Ilustracija
Za mnoge pozicije početnog nivoa Microsoft ne zahtijeva da kandidati imaju fakultetsku diplomu, već podstiče da se prijave svi koji misle da se dobro uklapaju. A plate za većinu takvih pozicija kreću se od 60.000 do 130.000 USD godišnje.

Rukovodioci u Microsoftu kažu da im ovakva praksa omogućava da dođu do šire baze talenata i izgrade raznovrsniju radnu snagu u kompaniji.

– Ako imate iste ljude koji imaju isti stepen obrazovanja, istu profesionalnu pozadinu i sve ostalo, oni neće moći da riješe sve naše probleme. Ako imate ljude koji dolaze sa dosta različitim pozadinama, oni zaista mogu drugačije da razmišljaju – izjavila je podpredsjednica Microsofta Ann Johnson, piše Bizlife.

Kako kaže, fakultetske diplome nisu nepogrješiv pokazatelj da li će se kandidat odlično snaći u nekoj ulozi – umjesto toga, Microsoft podstiče fokusiranje na "meke vještine" poput timskog rada i radoznalost, kao i spremnost kandidata da se brzo uči.


Microsoft nije jedina velika tehnološka kompanija koja izaziva i preispituje tradicionalna očekivanja kada je u pitanju zapošljavanje ljudi. Google i Apple su širili sličnu politiku prihvatanja prijava za posao od bilo koga, bez obzira na njihovo obrazovanje, jer se široka tehnološka industrija bori protiv hroničnog nedostatka raznolikosti.

Tako je i Elon Musk, šef Tesle, nedavno preko Twittera tražio nove zaposlene bez obzira na njihov stepen obrazovanja. Dovoljno je samo da prođu njegov test, piše Bizlife.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.