NavMenu

Opština Sokolac usvojila plan kapitalnih investicija do 2022. - Vrijednost projekata blizu 33 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 06.03.2020. 08:53
Komentari
Podeli
Sokolac (Foto: opstinasokolac.net)Sokolac
Na sjednici Skupštine opštine Sokolac održanoj 4. marta usvojen je Plan kapitalnih investicija za period 2020. – 2022. godine, koji obuhvata projekte iz sljedećih oblasti: vodovodna i kanalizaciona infrastruktura, saobraćajna infrastruktura, kultura i turizam, energetska efikasnost, poljoprivreda te ostali projekti. Ukupna vrijednost predloženih projekata je oko 32,8 mil KM.

Prema riječima načelnika Sokoca Milovana Bjelice, ovaj plan će biti uvršten u Strategiju razvoja opštine Sokolac za period 2020. – 2030. godine, čija izrada je u toku.

- Treba istaći da ovim investicijama i planom nije obuhvaćena modernizacija puteva od Zvornika do Podromanije preko teritorije opštine Sokolac i od Višegrada do Sarajeva, jer je to predviđeno planskim dokumentima Republike Srpske i BiH, ali će biti uvršteni u našu Strategiju. Prioritet smo dali izgradnji dva kanalizaciona voda, i to od naselja Majdani prema Glasinačkom polju, kao i od Brezijaka prema Glasinačkom polju. Studijom sveobuhvatnog rješavanja vodosnabdijevanja i otpadnih voda i uređenja izvorišta ponora i slivova predviđena je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, čija je vrijednost radova oko 4,5 mil KM - naveo je Bjelica.

On je dodao da o ovom projektu pregovaraju sa finansijskim i vladajućim institucijama.

- Planom je obuhvaćen i projekat koji se odnosi na uređenje izvorišta Bioštice i izgradnju postrojenja za prečišćavanje vode za piće, a ništa manje nisu značajani višemilionski projekti koji se odnose na energetsku efikasnost – proširenje proizvodnje toplotne energije i toplovodne mreže, projekti iz oblasti turizma – izgradnja etno naselja Sokolovgrad na Ravnoj Romaniji te izgradnja Gradske kuće. U plan kapitalnih investicija uvršteni su Centar za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, nabavka krava i plastenika u svrhu razvoja poljoprivrede. Mnogo toga je učinjeno u proteklom periodu i rezultati su vidljivi. Određeni projekti su u završnoj fazi, a nekim tek treba da pristupimo – istakao je Bjelica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.