NavMenu

Bijeljina dobila vlasništvo nad imovinom potrebnom za gradnju nove autobuske i željezničke stanice

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.03.2020. 15:07
Komentari
Podeli
Projekat autobuske stanice u Bijeljini (Foto: gradbijeljina.org)Projekat autobuske stanice u Bijeljini
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisali su u srijedu, 4. marta u Banjaluci ugovor o prenosu prava svojine i posjeda nad nepokretnostima u Bijeljini s ciljem izgradnje nove željezničke i autobuske stanice u ovom gradu.

Popović je rekao da su aktivnosti na ovom planu započete 2016. godine kada je na zajedničkoj sjednici vlada Srpske i Srbije donesena odluka da pravo svojine i posjeda nad nepokretnostima bude preneseno sa Željeznica Srbije na Republiku Srpsku.

On je istakao da će ovaj projekat imati veliki značaj za grad Bijeljinu, ali i za Srpsku i da u perspektivi on podrazumijeva, osim izgradnje moderne autobuske stanice i izmještanje željezničkog kolosijeka, i izgradnju nove željezničke stanice na novoj lokaciji, saopšteno je iz Vlade RS.

Finansiranje izgradnje željezničke stanice biće obaveza grada Bijeljina, što proističe iz ugovora, a tome mora prethoditi izmještanje željezničkog kolosijeka.

Mićić je zahvalio Vladi Srpske i resornom ministarstvu, te naglasio da će ovaj projekat mnogo značiti za grad Bijeljinu, jer će na mjestu željezničke stanice biti moderna autobuska stanica, na koju će autobusi dolaziti direktno sa obilaznice i neće opterećivati centar grada.

On je naveo da je planirana izgradnja i stajališta za taksiste, te perona za prigradski saobraćaj, dodavši da su za sve to projekti već sačinjeni, a da bi nova autobuska stanica trebalo da bude izgrađena za godinu dana i da je tender već raspisan, te da je procijenjena vrijednost projekta oko 2,5 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.