NavMenu

Vučko naplatio milion maraka od Addiko banke

Izvor: Capital Četvrtak, 05.03.2020. 13:28
Komentari
Podeli
(Foto: www.oc-jahorina.com)
Po nalogu Okružnog privrednog suda Banjaluka Addiko banka isplatila je firmi B&B Vučko, koja je vlasnik istoimenog hotela na Jahorini, više od milion maraka na ime duga po osnovu nepravilno obračunatih kamata.

Potraživanje Vučka prema banci proizašlo je iz kredita i zbog toga što banka nije prilagodila kamatu padu vrijednosti Euribora.

Presudom Višeg privrednog suda u Banjaluci iz novembra 2019. potvrđena je ranija presuda Okružnog privrednog suda Banjaluka kojom je Addiko banka obavezana da Vučku plati oko 1,05 mil KM.

Okružni privredni sud je nakon pokrenutog izvršnog postupka donio rješenje o izvršenju 22. januara u korist Vučka kao tražioca izvršenja i obavezao banku na isplatu duga.

Banka je uložila prigovor koji je sud odbio kao neosnovan 25. februara, nakon čega je uputio nalog banci da zaplijeni rezervisana sredstva i ista doznači na račun Vučka.

Banka je nakon toga postupila po nalogu suda te isplatila novac Vučku čime je stavljena tačka na ovaj spor koji traje skoro dvije godine.


U Addiko banci su rekli da se isplata oko milion maraka firmi B&B Vučko neće se odraziti na poslovanje, niti na klijente.

Hotel Vučko tužio je još 2018. godine Addiko banku za neosnovano bogaćenje, o čemu je Capital pisao.

Istovremeno, Addiko banka pokrenula je ranije prodaju tog hotela kako bi naplatila svoja potraživanja, a prodaja je nekoliko puta odgađana.

Tagovi:
hotel Vučko
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.