Izvor: eKapija | Četvrtak, 05.03.2020.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Oglašena prodaja imovine Energoinvest TDS - Početna cijena nepokretnosti 21,1 mil KM

(Foto: Teodora Brnjoš)
Stečajni upravnik preduzeća Energoinvest - Tvornica alekovodnih stubova (TDS) oglasio je prodaju nepokretne i pokretne imovine.

Nepokretna imovina je definisana u tri lota i može se prodati kao jedinstvena cjelina u postojećem stanju sa početnom cijenom od 21.111.950 KM.

Pokretna imovina prodavaće se na osnovnu specifikacije i procjene sudskog vještaka i dostupna je u prostorijama društva.

Prodaja će se obaviti 6. aprila u prostorijama preduzeća u Džemala Bijedića 164.

Više detalja pogledajte OVDJE.

Energoinvest TDS je otišao u stečaj 2016. godine. Nakon odlaska u stečaj preduzeće je radilo manje poslove, dok su radnici na sudu tražili svoja primanja. Prije otvaranja stečaja TDS je bila prisutna u zemljama Afrike, Bliskog istoka i Evrope i stekla je visoke reference.

Na proljeće 2017. godine oglašen je javni poziv investitorima za iskazivanje interesa za ulaganje u proces proizvodnje radi sticanja vlasništva na imovinu u postupku reorganizacije Energoinvest TDS. Očekivalo se od dolaska potenciajlnog investitora da budu spremni reorganizovati dužnika radi nastavka rada, da namire povjerioce prema planu reorganizacije, kao i da uposle potreban broja radnika.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.