NavMenu

Sarajevsko naselje Sokolje dobija sportsko-rekreativni centar Zlatno polje - U planu tereni, teretana, restoran

Izvor: eKapija Srijeda, 04.03.2020. 08:21
Komentari
Podeli

(Foto: ZoranOrcik/shutterstock.com)
Naselje heroja Sokolje dobiće veliki sportsko-rekreativni centar Zlatno polje. On će sadržavati sportske terene i plohe, dječija igrališta, teretanu, prostor za odmor i brojne druge sadržaje koji su nedostajali ovom naselju. Upravo iz tog razloga, a na inicijativu mjesne zajednice i građana, Općina Novi Grad Sarajevo odlučila je da ovaj projekat uvrsti u budžet za ovu godinu, prenosi portal Sarajevo-construction.

- Naselja Sokolje i Zabrđe nemaju sličnih sadržaja niti kompleksa za odmor i dječiju igru, te je iz tog razloga Savjet Mjesne zajednice inicirao da se jedan ovakav centar napravi u njihovom naselju. Kako je Općina imala jednu parcelu od sedam duluma zemljišta u svom vlasništvu, odlučili smo da je ustupimo za ove namjene, napravili smo idejno rješenje i prezentirali predstavnicima Mjesne zajednice. Oni su to prihvatili i sada smo došli u fazu izrade projektne dokumentacije - pojasnio je Kenan Bukva, šef Odsjeka u Službi za investicije u Općini Novi Grad.

Prema njegovim riječima, na ovom prostoru napravit će se malonogometni teren s umjetnom travom i tribinama s mogućnošću postavljanja balona tokom zime, ploha za košarku i odbojku, atletska staza s tartan-podlogom, fitnes na otvorenom i stoni tenis.


Također, u sportskom dijelu centra izgradiće se objekat koji će u donjoj etaži imati svlačionice i prostorije za rekvizite, ugostiteljski objekat sa baštom, a na spratu će biti fitnes-sala i teretana. U drugom dijelu centra planirano je veliko dječije igralište, park sa zelenilom i klupama te parking.

- Ove godine će se raditi prva faza za koju je Općina izdvojila 400.000 KM. Ona podrazumijeva ograđivanje prostora, izgradnju sportskih terena, pristupnih puteva, parkinga i drugih otvorenih sadržaja. Očekujemo da radovi počnu sredinom ljeta. Objekat sa fitnes-centrom i teretanom bi se kasnije radio, jer je on puno zahtjevniji i iziskuje veća finansijska sredstva - kazao je Bukva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.