NavMenu

Osnovana aviokompanija Wizz Air Abu Dhabi - Početak rada na jesen

Izvor: eKapija Utorak, 03.03.2020. 15:14
Komentari
Podeli
(Foto: Wizz Air Holding)
Wizz Air Holdings Plc (Wizz Air), avioprevoznik sa najvećom stopom rasta u Evropi i "najzelenija" aviokompanija u Evropi, objavio je danas da je zaključio finalni ugovor sa svojim partnerom, Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC (ADDH), o zajedničkom osnivanju kompanije Air Abu Dhabi.

Planirano je da ova niskotarifna aviokompanija počne rad na Međunarodnom aerodromu Abu Dhabi na jesen 2020. godine.

Ovaj ugovor je jedan od ključnih koraka ka osnivanju Wizz Air Abu Dhabi, novog emiratskog niskotarifnog avioprevoznika sa sjedištem u glavnom gradu UAE. Wizz Air Abu Dhabi planira početi letove u drugoj polovini ove godine i putnicima ponuditi niske cijene aviokarata uz kvalitetnu uslugu na letovima do brojnih destinacija u Evropi, na Bliskom istoku, u Aziji i Africi.

U narednim mjesecima će početi proces zapošljavanja u kompaniji Wizz Air Abu Dhabi, što će otvoriti nove šanse za zaposlenje, podstaći ekonomiju i privući više posjetilaca Abu Dhabiju. Ova najava je također u skladu sa podsticajnim programom Abu Dabija pod nazivom Gadan 21, čiji cilj je dalji razvoj ovog emirata kroz investicije u biznis, inovacije i ljude.

Nakon sklapanja ugovora, razvojni tim ove aviokompanije je već pokrenuo proces sa Generalnim direktoratom za civilno zrakoplovstvo UAE za dobijanje certifikata zrakoplovnog operatera i dozvole za rad.

- Ovo je značajan trenutak za osnivanje naše nove aviokompanije u Abu Dhabiju. Ugovor o zajedničkom ulaganju sa Abu Dhabi Developmental Holding Company u kompaniju Wizz Air Abu Dhabi potvrđuje našu dugoročnu posvećenost ekonomski i operativno visoko efikasnom i ekološki najodrživijem poslovnom modelu poslovanja aviokompanije u cilju razvoja zrakoplovnog sektora Abu Dabija. Wizz Airova misija se savršeno uklapa u ekonomsku strategiju diversifikacije Abu Dhabija jer nam je cilj da intenziviramo aviosaobraćaj stvaranjem potražnje u korist rastuće turističke i ekonomske raznolikosti Abu Dhabija. Jedva čekamo da poželimo dobrodošlicu putnicima na letovima svoje mlade, zelene i izuzetno efikasne flote - rekao je Jožef Varadi, generalni direktor kompanije Wizz Air Holdings.

- Turizam je jedan od glavnih prioriteta razvojne strategije Abu Dhabija. Velika ulaganja se ne odnose samo na naše aerodrome, već i na turističku infrastrukturu, uključujući hotele, rizorte i kulturne atrakcije. Naš emirat je prošle godine zabilježio rekordnih 11,35 miliona posjetilaca, najviše zahvaljujući dobroj povezanosti koja ljudima omogućava da posjete Abu Dhabi na jednostavan i pristupačan način. Naša partnerstva sa Wizz Airom i drugim kompanijama će pomoći da se glavni grad UAE pozicionira kao izuzetno konkurentna regionalna i međunarodna destinacija i za poslovne ljude i za turiste - izjavio je Muhamed Hasan Al Suvaidi, generalni direktor kompanije ADDH.

Glavna djelatnost ove aviokompanije će biti uspostavljanje linija ka tržištima na kojima Wizz Air posluje i bilježi visoku stopu rasta - centralnoj, istočnoj i zapadnoj Evropi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.