NavMenu

Šta će zamijeniti mobilne telefone?

Izvor: Poslovne novine Ponedjeljak, 02.03.2020. 12:32
Komentari
Podeli
(Foto: Khakimullin Aleksandr/shutterstock.com)
Ejmi Veb, profesorica na Njujorškom Stern univerzitetu predviđa da bi mobilni telefoni mogli uskoro da nestanu, napominjući da se ne bi desilo prvi put, a dođe do radikalne promjene kada je moderna tehnologija u pitanju.

- Sjetimo se da smo prije dvadesetak godina imali ekspanziju digitalnih kamera i pojavu prenosnih računara. Ko bi tada rekao da ćemo samo 10 godina poslije toga imati oba ta aparata u jednom – mobilnom telefonu. Danas kod mobilnih telefona više nema velikih inovacija, a i prodaja opada - kaže Veb.

Ona predviđa da će se pojaviti novi uređaji koji će preuzeti funkciju mobilnih telefona.

- Danas raste prodaja bežičnih blutut slušalica preko kojih se lako upravlja mobilnim. Sve je više naprava kojima može da se upravlja glasovnim komandama. Mislim da uskoro više nećemo imati jedan aparat s jednim ekranom, kao što je mobilni telefon, već seriju aparata koji se povezuju sa mobilnim - kaže Veb.

Prema njenim procenama, moguće je da će se u narednih 10 godina tehnološki uređaji povezati sa "pametnim" naočalama ili narukvicom i kaže da će ljeto 2020. biti "početak doba pametnih naočala".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.