Izvor: Radiosarajevo.ba | Ponedjeljak, 02.03.2020.| 09:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Abraham grupacija koriguje ugovor o zakupu dijela Aluminija

(Foto: Aluminij.ba)
M.T. Abraham grupacija ne ide iz Mostara dok se stvari s Aluminijem ne finaliziraju, potvrdio je Marko Laco, regionalni direktor ove kompanije nakon sastanka s radnicima Aluminija u Mostaru.

Dodao je kako je sastanak sa radnicima bio namijenjen da se radnici upoznaju sa ponudom ove kompanije za najam Aluminija, kao i sa ugovorom te procesom vraćanja na svoja radna mjesta, piše bljesak.info.

- Tu smo došli da radnicima sve to predstavimo i da se na kraju radnicima vrati nada koju su je već pomalo počeli gubiti - dodao je Laco.

Naveo je kako cijeli proces koji M. T. Abraham grupacija vodi oko Aluminija traje osam mjeseci.

- Od tih osam mjeseci glavni direktor Amir Gross Kabiri proveo je pola vremena u Mostaru, bio je pristuan u najkritičnijim fazama kada su se donosile ključne odluke, stoga je nama bilo važno da se djelatnici Aluminija uvjere da gospodin Kabiri i M. T. Abraham grupacija ne idu iz Mostara dok se stvari ne finaliziraju - rekao je Laco.

Dodao je kako se trenutno radi na otklanjaju pravnih nedostatak u ugovoru koji je vraćen od strane Vlade FBiH.

- Naš pravni tim aktivno radi već 10 dana na uklanjanju nesuglasica i pravnih iregularnosti koje su bile uočene od strane Vlade FBiH, kojoj se ja moram zahvaliti što su nam dali doznaja da imamo iregularnosti. Novi ispravljeni ugovor ide ponovno službenim putem Vladi FBiH koja će nastaviti proceduru i očekujemo da ćemo imati potpisan ugovor - zaključio je Laco.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.