Izvor: zena.hr | Srijeda, 16.12.2009.| 13:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Modni trendovi na skijalištima 2010.

(Foto: b)

Što će ljubiteljice modnih trendova oblačiti ove sezone na skijalištima?

Skijaška sezona na mnogim je skijalištima već započela. Ako se uskoro spremate na neko od snijegom zametenih skijališta, potrebna vam je i oprema koja će okretati glave za vama. Svake godine kompanije za proizvodnju zimske opreme i odjeće prate modne trendove i pružaju velik izbor za svakog ljubitelja „fensi“ skijaških krpica.

Usko dolje, volumen gore

Ove zime, bilo da ste skijašica ili boarderica, trend je da se volumen nosi samo na gornjem dijelu tijela. Za druženje nakon skijanja to znači – uske traperice i tajice s velikim vestama i zanimljivim kaputićima. Ovaj trend se prenosi i na skijaške staze – tako su ove godine sve veće kompanije smanjile „volumen“ skijaških hlača. Boja hlača može biti svijetla ili tamna, samo je bitno da su one što pripijenije uz tijelo, a opet udobne za manevre po snijegu.

(Foto: b)

Duže jakne

Prošla sezona uvela je trend duljih jakni. Ove sezone trend je još uvijek prisutan, tako ih sve poznate marke imaju zastupljene u svojim kolekcijama. Ove se godine čak ide dalje što se stila tiče, tako se duge jakne kombiniraju da zanimljivim, a opet udobnim, rastezljivim remenima. Naglašeni struk i porub od umjetnog krzna s modnih pista samo su se preselili na ski-staze, a sve više nestaju jakne bez oblika koje su modu žrtvovale za udobnost.

(Foto: b)

Vraća se jednodjelno odjelo

Za djevojke, jednodjelno ski-odjelo ove se sezone vraća na velika vrata, i to u novim modernim, uskim dizajnima. Uz jednobojno odijelo ili odijelo s printom iskombinirajte dugačak, debeli šal i biti ćete glavna zvijezda na skijalištu.

(Foto: b)

Jarke boje

Glavni trendovi što se boja tiče su - jarke, odvažne boje. Osamdesete su i ovdje prisutne. Glavne boje 09/10 sezonu su svjetlo i smaragd zelena, električno plava, intenzivno ljubičasta i boja fuksije, te naravno – vječne crna i bijela boja. U trendu su i zanimljivi printovi – posebice se izdvajaju Rossignolova nova kolekcija sa printom LEGO kockica i sve vrste i boje kariranih uzoraka.

(Foto: b)

"Ciferšlusi"

Ove sezone nezbježni su patentni zatvarači koji osim praktične imaju i modnu funkciju. Ciferšlusi se nalaze svuda po jaknama i hlačama, pa neće biti problem s nošenjem stvarčica koje su vam potrebne.

(Foto: b)

Kape, šalovi, rukavice...

Treba li uopće spominjati da ski-outfit nije kompletan bez kape, šala i rukavica? Ukomponirajte ih u skladu s odjelom. Ako je odjelo jednobojno – birajte kapu i šal s uzorcima, ako je odijelo s uzorkom – dodaci neka budu malo neprimjetniji.

(Foto: b)

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.