Izvor: eKapija | Petak, 28.02.2020.| 12:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Stižu novi investitori u Poslovnu zonu Kreka Sjever - Grad Tuzla potpisao ugovore sa tri lokalne kompanije

Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)
Tri kompanije potpisle su u četvrtak, 27. decembra, ugovore sa Gradom Tuzla o osnivanju prava građenja na nekretninama u okviru Poslovne zone Kreka Sjever i obavezale sa da će zaposliti najmanje 135 radnika.

Priliku da u poslovnoj zoni uz povoljne uslove grade proizvodne objekte na dodatne četiri parcele dobile su lokalne kompanije Probosing, Eko sirovina i Koala automotive, saopšteno je iz gradske uprave.

Ove kompanije u obavezi su da nakon pravosnažnosti odobrenja za građenje započnu radove na objektima u roku od 12 mjeseci, te otvore najmanje jedno radno mjesto na 100 m2 bruto površine građevinske parcele na kojoj je planirana izgradnja poslovnog objekta.

S obzirom na površinu parcela za koje su potpisani ugovori, pomenute kompanije u obavezi su da otvore minimalno 135 radnih mjesta.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović prilikom potpisivanja ugovora najavio je dalji nastavak realizacije Poslovne zone Kreka Sjever u Tuzli i nastojanje Grada Tuzle da, u okviru zakonskih mogućnosti, osigura što povoljniju poslovnu klimu za sve buduće investitore.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.