NavMenu

Kreće obnova gradiške bolnice - Prva faza koštaće 430.000 KM

Izvor: eKapija Srijeda, 26.02.2020. 12:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)Ilustracija
Prva faza rekonstrukcije gradiške bolnice, koja podrazumijeva obnovu operacione sale i nadogradnju odjela pedijatrije i ortopedije, trebala bi da počne u subotu, 29. februara, najavio je direktor ove ustanove Rajko Dodik.

Dodik je Srni rekao da je Vlada Republike Srpske za prvu fazu rekonstrukcije bolnice obezbijedila ukupan iznos vrijednosti projekta od 430.000 KM, te da bi radovi trebali da budu završeni za tri mjeseca.

- U toku radova biće otežan rad u operacionim salama. Oparacije će se obavljati samo u jednoj sali i u dvije smjene, a određen broj pacijenata biće upućivan na operacije u Banjaluku - dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, nakon rekonstrukcije operacionih sala i dogradnje odjela pedijatrije i ortopedije, od po 500 m2, planirana je druga faza koja podrazumijeva zamjenu stolarije na kompletnoj bolnici, a taj projekat odobrilo je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, navodi sajt mojagradiska.com.

- To bi značajno poboljšalo uslove i obezbijedilo uštede toplotne i električne energije. Mi smo završili svu papirologiju i poslali u resorno ministarstvo koje treba da raspiše javni tender za izbor izvođača radova, a ta procedura traje od tri do šest mjeseci - pojasnio je Dodik.

On je rekao da bi nakon završetka ove dvije faze trebalo obezbijediti sredstva za kompletnu rekonstrukciju unutrašnjosti svih odjela bolnice, koji nisu obnovljeni od njene izgradnje sedamdesetih godina prošlog vijeka, ali da je to najveći i najskuplji projekat za koji će biti potrebna veća podrška resornog ministarstva i Vlade Srpske.

Dodik je istakao da bi u ovoj trećoj fazi bilo potredno nabaviti novu medicinsku opremu i aparate, koji su sada u gradiškoj bolnici u funkciji, ali su dotrajali i potrebno ih je mijenjati.

On je dodao da bolnica trenutno nema nijedno sanitetsko vozilo za prevoz pacijenata, koje posuđuju od Doma zdravlja Gradiška, ali da očekuje da bi u narednih mjesec dana trebalo stići vozilo koje je donirala Vlada Srbije.

- Postoji namjera Rotari kluba iz Danske da gradiškoj bolnici doniraju jedno sanitetsko vozilo, tako da bi sa ta dva vozila riješili problem prevoza pacijenata - rekao je Dodik i dodao da je bolnica snabdjevena potrebnim lijekovima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.