NavMenu

Vlada HNK daje 200.000 KM za opremanje izolacionih soba radi zbrinjavanja potencijalno oboljelih od koronavirusa u SKB Mostar

Izvor: eKapija Srijeda, 26.02.2020. 12:11
Komentari
Podeli
(Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) je na sjednici, održanoj juče, 25. februara nastavljajući aktivno preduzimati odgovarajuće mjere za zaštitu građana od zaraznih bolesti, osigurala 200.000 KM za sufinansiranje adaptacije i opremanja izolacijskih soba u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar za prijem i liječenje eventualno oboljelih od koronavirusa.

Takođe, usvojene su izmjene i dopune Odluke o obimu prava na korištenje ortopedskih i drugih pomagala koji se mogu propisivati u okviru obaveznog zdravstvenog osiguranja osiguranim osobama u HNK. Na poseban način istaknuto je kako su, uz ostala, sada osigurana i pomagala za dijabetičare odnosno senzor za mjerenja šećera u krvi i odašiljač za senzor za djecu do 18 godina, te određene kategorije starijih dijabetičara.

Vlada je i ove godine osigurala ukupno 7 mil KM, te donijela Odluku kojom je utvrdila mjerila, način finansiranja, raspored i odobravanje novčanih sredstava za bolničke zdravstvene ustanove čiji je osnivač ili suosnivač. Na osnovu donesenih mjerila, sredstva iz Budžeta HNK su raspoređena, i to: za Sveučilišnu kliničku bolnicu 4.112.500 KM, Kantonalnu bolnicu dr Safet Mujić 1.869.000 KM i Opću bolnicu Konjic 1.018.500 KM, saopštila je Vlada HNK.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.