Izvor: biznisinfo.ba | Ponedjeljak, 24.02.2020.| 14:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Arthur Vašarević novi direktor Schneider Electric za BiH, Hrvatsku i Sloveniju

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Arthur Vašarević, dosadašnji direktor prodaje u Schneider Electricu, sa početkom februara 2020. godine preuzeo je funkciju generalnog direktora kompanije Schneider Electric za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju.

Na toj funkciji zamijenit će Ivana Paića, koji nakon skoro tri godine vođenja Schneider Electrica u regiji, preuzima globalnu poziciju potpredsjednika za projektno poslovanje u sektoru energetike sa sjedištem u Dubaiju, sa posebnim naglaskom na opremu i transformatore.

Arthur Vašarević, školovao se u SAD-u, gdje je na Univerzitetu Radford najprije diplomirao ekonomiju i marketing, a potom i stekao MBA diplomu. Prije svog dolaska u Schneider Electric, vodio je veće timove ljudi te je upravljao velikim projektima poput optimizacije i restrukturisanja prodaje, opskrbnog lanca i distribucije u firmama poput Pik Vrbovca i Jamnice. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u farmaceutskoj industriji, a nastavio da gradi kao analitičar sa fokusom na prodaju i logistiku te je prošao sve faze profesionalnog razvoja.

- U proteklih nešto više od godinu dana, koliko sam dio tima Schneider Electrica, upoznao sam ne samo sistem nego i ljude čija me timska energija motiviše da nastavimo zajedno da nadograđujemo postojeće i postižemo nove poslovne uspjehe, pružajući pritom vrhunska rješenja i uslugu našim partnerima - istaknuo je Vašarević.

Arthur će osim funkcije generalnog direktora ispred Schneider Electrica preuzeti i funkciju glavnog tajnika Francusko-hrvatske trgovinske i industrijske komore.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.