Izvor: RTRS | Ponedjeljak, 24.02.2020.| 13:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Distributivni centar sa hladnjačom kod Prijedora biće pušten u rad na ljeto

(Foto: Shebeko/shutterstock.com)
Ovog ljeta u Omarskoj kod Prijedora u rad bi trebalo da bude pušten distributivni centar sa hladnjačom za voće. Na ovaj način će prijedorskim voćarima biti znatno olakšano skladištenje voća radi što unosnijeg plasmana na tržištu, javlja RTRS.

Voćari očekuju da će za njihove potrebe uskoro biti nabavljena i linija za hladno cijeđenje sokova.

Skladištenje i plasman voća su već godinama najveći problem prijedorskih voćara. U cilju zadržavanje kvaliteta plodova, postizanja više cijene i kontinuiranog snabdijevanja tržišta, voćari tvrde da bi hladnjača znatno olakšala skladištenje i povećala finansijsku dobit.

Dalibor Јović, predsjednik UO Poljoprivrede zadruge Kooperativa Prijedor, istakao je da bi im hladnjača dobro došla u njihovom poslu, jer bi mogli da skladište svoje proizvode u skladišne kapacitete i po povoljnim cijenama plasiraju na tržištu, a ne da ih, kako kaže, daju u bescijenje.

Izgradnja hladnjače i uspostavljanje distributivnog centra u Omarskoj planirano je kroz dvije faze. Predviđena je izgradnja skladišnih kapaciteta od oko 500 tona, a vrijednost se procjenjuje na oko 270.000 KM.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.