Izvor: RTRS | Subota, 22.02.2020.| 10:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Poljoprivrednici iz Laktaša pokreću aktivnosti na brendiranju slatinskog paradajza

(Foto: Ivan Krawchuk/shutterstock.com)
Udruženje poljoprivrednika opštine Laktaši pokrenulo je aktivnosti na brendiranju paradajza proizvedenog u plastenicima u Slatini. Aktivnosti je posredstvom projekta IFAD podržalo je i resorno ministarstvo.

Posredstvom IFAD projekta 24 povrtara dobila su pakete sa nephodnim repromaterijalom za početak novog proizvodnog ciklusa. Njih 12 dobili su i plastenike od 400 kvadratnih metara.

Vrijednost plastenika je 2.247 maraka, a paketa sa repromaterijalom 1.357 KM. Povrtari su učestvovali sa 50 odsto sredstava, opština Laktaši sa 10 dok je ostatak sredstava obezbijeđen posredstvom IFADA. U nastavku projekta slijedi brendiranje paradajza iz Slatine.

Bojan Balaban iz Јedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata dodao je da je veoma značajno da projekt podržava još brendiranje ovog proizvoda, te nabavku gajbica sa posebnim logom slatinskog paradajza čime će ovaj proizvod biti prepoznatljiv na tržištu.

IFAD-ov projekat razvoja konkuretnosti započet prije dvije godine provodiće se u naredne tri godine na cijelom području BiH. Za ove namjene je obezbijeđeno 46.000.000 maraka, od kojih je 40 procenata namijenjeno Republici Srpskoj.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.