NavMenu

Poljoprivrednici iz Laktaša pokreću aktivnosti na brendiranju slatinskog paradajza

Izvor: RTRS Subota, 22.02.2020. 10:41
Komentari
Podeli
(Foto: Ivan Krawchuk/shutterstock.com)
Udruženje poljoprivrednika opštine Laktaši pokrenulo je aktivnosti na brendiranju paradajza proizvedenog u plastenicima u Slatini. Aktivnosti je posredstvom projekta IFAD podržalo je i resorno ministarstvo.

Posredstvom IFAD projekta 24 povrtara dobila su pakete sa nephodnim repromaterijalom za početak novog proizvodnog ciklusa. Njih 12 dobili su i plastenike od 400 kvadratnih metara.

Vrijednost plastenika je 2.247 maraka, a paketa sa repromaterijalom 1.357 KM. Povrtari su učestvovali sa 50 odsto sredstava, opština Laktaši sa 10 dok je ostatak sredstava obezbijeđen posredstvom IFADA. U nastavku projekta slijedi brendiranje paradajza iz Slatine.

Bojan Balaban iz Јedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata dodao je da je veoma značajno da projekt podržava još brendiranje ovog proizvoda, te nabavku gajbica sa posebnim logom slatinskog paradajza čime će ovaj proizvod biti prepoznatljiv na tržištu.

IFAD-ov projekat razvoja konkuretnosti započet prije dvije godine provodiće se u naredne tri godine na cijelom području BiH. Za ove namjene je obezbijeđeno 46.000.000 maraka, od kojih je 40 procenata namijenjeno Republici Srpskoj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.