Izvor: Nezavisne novine | Petak, 21.02.2020.| 10:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada RS kreirala onlajn platformu BusinessSrpska za privlačenje investicija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Vlada kreirala onlajn platformu "Biznis Srpska" (BusinessSrpska) za investicije, na kojoj su predstavljeni prirodni resursi Republike.

- Riječ se o materijalu koji se svaki dan inovira. Ponosan sam na ovaj materijal - istakao je Višković.

On je naglasio da je ovo prvi put da Republika Srpska ima ovakav materijal na engleskom, ruskom, srpskom i njemačkom jeziku, koji je dostupan svim potencijalnim investitorima.

- Mi ćemo posredstvom naših predstavništava i privrednih komora sa kojima smo već razgovarali, u Bavarskoj, Sankt Peterburgu, materijal distribuisati kako bi potencijalnim investitorima pokazali čime raspolaže Republika Srpska u sferi poljoprivrede, energetike, banjskog turizma, prerađivačke industrije - pojasnio je Višković.

Prema njegovim riječima, u prezentaciju su uvrštena i zakonska rješenja Republike Srpske i mogućnost da investitori ministarstvima upute određena pitanja.

- Ima i vodič na koji način se mogu registrovati preduzeća, a besplatno su prezentovani i naši privredni kapaciteti iz raznih oblasti - izjavio je Višković.

On je za 4. septembar najavio međunarodnu konferenciju u Banjaluci na kojoj će biti prezentovani potencijali Republike Srpske.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.