Izvor: eKapija | Petak, 21.02.2020.| 09:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Putevi RS daju 50 mil KM za sanaciju puta Nevesinje-Berkovići i dionice Brod na Drini-Tjentište

Foča
Foča (Foto: novak.elcic/shutterstock.com )
Putevi Republike Srpske u svojim javnim nabavkama za ovu godinu na području Hercegovine učestvovaće sa dva projekta izgradnje i rehabilitacije i to po jednog magistralnog i regionalnog puta čija je ukupna vrijednost oko 50 mil KM, prenosi portal Trebinjelive.

U ovom preduzeću za 2020. godinu predvidjeli su 24 mil KM za modernizaciju regionalnog puta Nevesinje-Berkovići, dionica Zovi Do-Berkovići u dužini od 15,3 kilometra, dok je za stručno-tehnički nadzor nad ovim projektom planirano 430.000 KM.

Za rehabilitaciju postojećeg puta i izgradnju novog magistralnog puta Foča-Gacko, dionica Brod na Drini-Tjentište, Putevi RS planirali 26,5 mil KM, dok je za izradu idejnog projekta za ovu dionicu planirano 40.000 KM, a za detaljna geološka istraživanja 123.000 KM.

Vlada Srbije ranije je sa 20 mil KM podržala izgradnju ovog puta, koji je žila kucavica cijele istočne Hercegovine.

Putevi RS su za 2020. predvidjeli i 175.000 KM za izradu glavnog projekta rehabilitacije puta Gacko-Nevesinje u dužini od 50 kilometara, što znači da ovaj putni pravac neće biti rehabilitovan u ovoj godini.

U planu javnih nabavki za ovu godinu ponovo nema rehabilitacije puteva Trebinje-Bileća i Trebinje-Nikšić, koji su u veoma lošem stanju i pitanje za struku je da utvrdi koliko je bezbjedno preko njih saobraćati i da li ispunjavaju sve zakonom propisane mjere za bezbjednu vožnju.

U ovoj godini nastaviće se rehabilitacija puta Trebinje-Ljubinje, u dužini od 59 kilometara, za šta je ovo preduzeće ranije predvidjelo oko 12 mil KM.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.