Izvor: eKapija | Petak, 21.02.2020.| 07:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljen tender za gradnju dijela brze ceste Lašva-Nević Polje - Radovi kroz poslovnu zonu Vitez vrijedni više od 25 mil KM

(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Javno preduzeće Ceste FBiH raspisalo je tender za izgradnju brze ceste Lašva-Nević Polje, prolaz kroz poslovnu zonu Vitez.

Kako se navodi u tekstu objavljenog tendera, procijenjena vrijednost radova je 25,6 mil KM. Kriterijum za odabir izvođača biće najniža ponuđena cijena.

Period izvođenja radova, koji će se izvoditi na magistralnoj cesti M5, je 465 kalendarskih dana od početka radova ili od dana uvođenja izvođača u posao, a prema dinamici koja je utvrđena tenderskom dokumentacijom.

Više o ovom tenderu pogledajte OVDJE.

Krajem januara Vlada FBiH je je dala urbanističku suglasnost za izgradnju dionice brze ceste Lašva petlja - Nević Polje, kao dijela brze ceste Lašva - Donji Vakuf, s pratećim objektima.

Dionica brze ceste Lašva - Nević Polje se sastoji od tri poddionice i to Lašva - Kaonik, Kaonik - Vitez, te Vitez - Nević Polje, ukupne dužine 23 kilometra. Imaće sve karakteristike brze ceste, propisane Zakonom o cestama Federacije BiH, osim dijela koji prolazi kroz poslovnu zonu Vitez, koji će predstavljati magistralni put i njemu će se pristupati preko novoformiranih kružnih tokova na ulazu i izlazu iz poslovne zone.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.