Izvor: Radiosarajevo.ba | Četvrtak, 20.02.2020.| 14:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela izgradnja kružnog toka kod Energoinvesta

(Foto: Ellica/shutterstock)
Počela je izgradnja kružnog toka kod Energoinvesta na Pofalićima. Naime, postojeća raskrsnica na spoju ulica Hamdije Čemerlića i Put života (II transverzala-Sjeverna longitudinala) biće rekonstruisana u kružni tok.

Izgradnjom ovog kružnog toka poboljšaće se protok saobraćaja te rasteretiti saobraćaj iz pravca Pofalića, s obzirom na svakodnevne gužve. Uz kružni tok radijusa 20 metara biće rekonstruisani i krakovi ceste u dužini od 400 metara.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) Adnan Šteta je ranije istakao da je ovo jedan od mnogobrojnih projekata koji se provode na poboljšanju saobraćajne infrastrukture u Kantonu.

- U ovoj godini smo mnogo radili na rekonkonstrukciji postojeće i gradnji nove infrastrukture, a tako ćemo nastaviti i ubuduće u svim opštinama. Sa Općinom Novo Sarajevo u fokusu je još nekoliko projekata na kojima ćemo zajednički raditi, među kojima su gradnja Južne longitudinale, novog parkinga kod Hitne i drugi. Bitno je da su i Kanton i Općina svjesni situacije u kojoj se nalazimo i daćemo sve od sebe da građanima što prije obezbijedimo nova parking mjesta i bolje saobraćajnice - naveo je ranije ministar Šteta.

Zbog izgradnje kružnog toka kod Energoinvesta na Pofalićima, kako prenose sarajevski mediji, nastale su velike gužve u saobraćaju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.