NavMenu

Odobrena gradnja dvije vjetroelektrane kod Tomislavgrada i Livna

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.02.2020. 14:31
Komentari
Podeli
(Foto: pedrosala/shutterstock.com)
Vlada FBiH je usvojila informaciju o aktivnostima u postupku izdavanja energetske dozvole i dala Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije prethodnu saglasnost u postupku izdavanja ove dozvole firmi VE Ivovik iz Sarajeva za izgradnju vjetroelektrane Ivovik, instalirane nazivne snage 84 MW (42x2 MW), odobrene snage priključenja 84 MW (42x2 MW), planirane godišnje proizvodnje električne energije od 236,631 Gwh, a čija je gradnja predviđena na zapadnom rubu općine Tomislavgrad i istočnom rubu općine Livno.

Usvojena je i informacija o aktivnostima u postupku izdavanja energetske dozvole i data prethodna saglasnost Federalnom ministarstvu u postupku izdavanja ove dozvole livanjskoj firmi HB Wind za izgradnju VE Orlovača, instalirane nazivne snage 42,9 MW (13x3,3 MW), odobrene snage priključenja 42,9 MW (13x3,3 MW), planirane godišnje proizvodnje električne energije od 99,06 Gwh na lokalitetu Orlovača, na području Livna, navodi se u saopštenju Vlade FBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.