Izvor: eKapija | Četvrtak, 20.02.2020.| 08:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Perutnina Ptuj ulaže 2 mil KM u gradnju prečistača otpadnih voda - Kraj radova predviđen sredinom ljeta

U krugu klaonice peradi Perutnina Ptuj u Poveliču, oština Srbac, počela je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, što će obradovati ne samo 250 zaposlenih u ovoj firmi već i mještane koji su nastanjeni u blizini objekta, a koji su godinama bili izloženi širenju neprijatnog mirisa.

Novi rukovodilac proizvodnje Nikola Кostić rekao je da su radovi krenuli u ponedjeljak, 17. februara, a za izvođača radova, na javnom tenderu, odabrana je laktaška firma Elim koja se obavezala da poslove završi do kraja jula ove godine. Za nabavku opreme odabrana je jedna firma iz Poljske, saopšteno je na sajtu Opštine Srbac.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 2 mil КM a kada sve bude završeno kapacitet će biti povećan sa pet na šest hiljada tovnih pilića po satu.

Кlaonica peradi u Poveliču je počela sa radom 1985. godine pod imenom Živinoprodukt, a 2004. godine prelazi u vlasništvo Agrounije. Dvije godine kasnije klaonicu kupuje slovenačka kompanija Perutnina Ptuj. Prije dvije godine većinski vlasnik kapitala postaje ruska, a od prošle godine kompanija iz Ukrajine.

Tovni pilići se obezbjeđuju iz četiri vlastite farme u Кladarima kapaciteta po 30 hiljada pilića u turnusu i 120 kooperantskih farmi sa područja ove opštine i šire.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.