Izvor: RTRS | Srijeda, 19.02.2020.| 13:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Turistička ponuda RS na beogradskom sajmu turizma - Akcenat na promociji ljetnje sezone

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, koji počinje sutra, 20. februara i traje do nedjelje, 23. februara, okupiće izlagače iz 40 zemalja, a svoje turističke potencijale predstaviće i Republika Srpska.

Iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje u saradnji sa Turističkom organizacijom RS organizuje prezentaciju turističke privrede Srpske, saopšteno je da će turističke organizacije iz RSimati na raspolaganju štand od 70 metara kvadratnih.

- Turistička organizacija RS planirala je da u okviru prezentacije poseban akcenat bude stavljen na promociju ljetne turističke sezone Srpske. U prvom redu je Olimpijski centar Јahorina i ponuda u ljetnim mjesecima, a zatim rafting na rijekama Tara i Vrbas, pješačenje kroz nacionalne parkove Sutjeska i Kozara, kao i banje Republike Srpske i seoski turizam - navedeno je u saopštenju.

Biće predstavljena i etno-sela, flajfišing u Republici Srpskoj sa osvrtom na top-destinacije i najpoznatije rijeke za mušičarenje (Јanj, Pliva, Ribnik i Sana), koje su po kvalitetu uvrštene na svjetsku mapu mušičara, kao i "city break" ponuda Banjaluke i Trebinja.

Ponude i mogućnosti predstaviće turističke organizacije Višegrad sa banjom Vilina vlas, kao i Srebrenica, Banjaluka, Drinić, Nevesinje, Bijeljina sa banjom Dvorovi, Novi Grad, Bileća, Rogatica, Sokolac, Kozarska Dubica, Šekovići, Prijedor, Laktaši i Teslić.

Predstaviće se i Zvornik i ZTR Grafikus, Etno-selo Stanišići iz Bijeljine, Vinarija Vukoje iz Trebinja, Zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica, kompanija Boksit iz Milića, Ljekobilje Ljubinje, Rasadnik Nešković iz Bratunca, hotel i destilerija Monogram i Turistička agencija Asamo tour Trebinje.

Predviđeno je da na štandu Republike Srpske bude organizovana i promocija monografije "Vjerski objekti nacionalnih manjina u BiH", čiji autori su Ljubiša Preradović, Milijana Okilj, Miroslav Milinović i Gordana Preradović.

Turistička organizacija Јahorina će ove godine prvi put imati sopstveni štand, veličine 50 metara kvadratnih, a biće dizajniran u saradnji sa istoimenim Olimpijskim centrom i smješten u hali jedan Beogradskog sajma.

Na štandu će se predstaviti i Udruženje hotelijera Јahorina, kao i Ski-centar Ravna planina i Trebević.

- Biće predstavljena cjelokupna turistička ponuda, sa naglaskom na planirana dešavanja u martu na Јahorini, kao i na ljetnu turističku sezonu - navedeno je u saopštenju.

Na Sajmu će se predstaviti i Turistička organizacija opštine Bileća i lokalno Udruženje guslara i epskih pjesnika Vojvoda Vlatko Vuković.

- U okviru promocije biće prikazana tradicionalna hercegovačka svadba, kojom ćemo, vjerujem, privući veliku pažnju posjetilaca - rekao je ranije direktor Turističke organizacije opštine Bileća Nikola Bajović.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji najavilo je da će i ove godine organizovati nastup vinara i vinograda iz Republike Srpske na Sajmu vina Beowine 2020, koji se odvija u vrijeme i u okviru Sajma turizma.

- Ovo je šesta godina kako vinari Republike Srpske u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji učestvuju na ovom sajmu i svake godine dobiju i velike nagrade - naveli su iz Predstavništva.

Na funkcionalnom štandu predstaviće se Podrum Vukoje, Podrum manastira Tvrdoš, Vinski podrum Anđelić, Vinarija Јungić, Vinski podrum Sekulović, Vinarija Banjac, Podrum vina Runjevac, Vinski podrum Aćimović, Vinarija Đelmo i Vinarija Pajić.

Destilerija Epoha iz Lopara će uz podršku Predstavništva imati svoj štand.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, najznačajniji turistički događaj u Јugoistočnoj Evropi, okupiće više od 700 izlagača i suizlagača iz 40 zemalja, najavili su ranije organizatori manifestacije.

Slogan 42. Sajma turizma je "Put pod noge", a istovremeno će biti organizovane još tri manifestacije - 11. Međunarodni sajam vina, 16. Sajam suvenira "Vidi Srbiju" i 16. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo.

Generalni direktor Beogradskog sajma Danka Selić rekla je da će se na sve četiri manifestacije predstaviti više od 900 izlagača.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.