Izvor: biznisinfo.ba | Srijeda, 19.02.2020.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pri kraju gradnja pogona Veritas Automotiva u Sarajevu - Investicija vrijedna 4,2 mil KM donosi posao za 800 radnika

Ilustracija (Foto: Ivana Bezarević)
U sarajevskoj općini Novi Grad uskoro će biti završena izgradnja novog pogona za automobilsku industriju. Riječ je o investiciji kompanije ASA Šped, članici ASA Grupacije, koja pogon gradi za kompaniju Veritas Automotiv.

Veritas Automotiv je renormiranja kompanija koja se bavi proizvodnjom fluidnih sistema za gorivo, ulje, kočione sisteme i zrak za najveće svjetske brandove - BMW, VW, Audi, Ford, Merzedes, Seat, Škoda itd.

U novi objekat će biti uloženo više od 4 mil KM.

- Trenutno smo u fazi završetka izgradnje proizvodnog objekta za potrebe Veritasa na površini od oko 5.000m2 sa svim tekućim zahtjevima i specifičnostima proizvodnog procesa. Vrijednost investicije samog objekta je cca 4,2 mil KM - kazao je za direktor ASA Špeda Abdulah Povlakić.

Ovo je samo dio ukupne investicije u proširenje pogona koje u skladu sa svojom "Strategijom 2021+" Veritas Group AG planira realizovati u okviru kompanije Veritas Automotive Sarajevo.

- Projekat predviđa proširenje postojećih proizvoda logističkih prostora za još cca 15.000 m2 i zapošljavanje novih 805 radnika - kazao je za BiznisInfo direktor Veritasa Ervin Berbić.

Kompanija je do sada u BiH investirala 30 mil EUR i trenutno ostvaruje godišnji izvoz u iznosu 38 mil EUR. Sa investicijom od 31 mil EUR u dodatne kapacitete planiranom za naredni period dodatno će se povećati vrijednost izvoza za 80 mil EUR godišnje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.