NavMenu

Alumina planira proizvodnju oko 40.000 tona klasiranog suvog hidrata

Izvor: RTRS Subota, 15.02.2020. 08:31
Komentari
Podeli
(Foto: Alumina)
Kompanija Alumina iz Zvornika planirala je da u ovoj godini proizvede oko 40.000 tona suvih, klasiranih i mljevenih hidrata, saošteno je iz ove kompanije.

U saopštenju se podsjeća da je zvornička kompanija u nizu novih proizvoda u svoj portfolio, prije tri godine, uvrstila i proizvodnju suvog hidrata, te da se u kratkom roku, od početne proizvodnje dvije vrste suvog hidrata, sada u kompaniji proizvodi sedam vrsta suvih (klasiranih i mljevenih) hidrata.

Na fabričkom objektu Kalcinacija instalirana je oprema za sušenje hidrata, klasiranje hidrata i mljevenje suvog hidrata i već početkom 2017. godine na inostrano tržište plasirane su prve količine suvih hidrata.

Direktor Sektora proizvodnja glinice u kompaniji Alumina Rajko Aleksić istakao je da se na pogonu Kalcinisanja i sušenja hidrata, od uvođenja u rad nove proizvodnje konstantno vrše dodatni radovi u cilju poboljšanja uslova rada kao i omogućavanja maksimalnog iskorištenja kapaciteta opreme.

- Sve to je bilo preduslov za širenje palete proizvoda, ali i da se omogući dalje uvođenje novih proizvoda, što je od izuzetne važnosti imajući u vidu postavljeni zadatak menadžmenta u smislu napredovanja u osvajanju kvaliteta i kapaciteta proizvoda u Alumini koji se koriste u nemetalurške svrhe a koji će omogućiti pozitivniji finansijski efekat u ukupnom poslovanju fabrike - pojasnio je Aleksić.


Rukovodilac pogona sušenja i mljevenja hidrata Vladan Vojinović, kaže da je polje primjene ove proizvodnje prilično veliko, što pruža izuzetne mogućnosti na potencijalnom širenju tržišta.

- Polovinom prošle godine, zbog povećane otpreme, ugrađen je još jedan silos, ukupno pet silosa, i skladište za gotove proizvode - rekao je Vojinović.

Ističući da se u proizvodnom pogonu nalazi i pakirnica u kojoj se vrši pakovanje proizvoda u natron vreće težine do 25 kilograma, Vojinović je naveo da je plan da se u 2020. godini proizvede oko 40.000 tona suvih, klasiranih i mljevenih hidrata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.