Izvor: RTRS | Subota, 15.02.2020.| 08:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Alumina planira proizvodnju oko 40.000 tona klasiranog suvog hidrata

(Foto: Alumina)
Kompanija Alumina iz Zvornika planirala je da u ovoj godini proizvede oko 40.000 tona suvih, klasiranih i mljevenih hidrata, saošteno je iz ove kompanije.

U saopštenju se podsjeća da je zvornička kompanija u nizu novih proizvoda u svoj portfolio, prije tri godine, uvrstila i proizvodnju suvog hidrata, te da se u kratkom roku, od početne proizvodnje dvije vrste suvog hidrata, sada u kompaniji proizvodi sedam vrsta suvih (klasiranih i mljevenih) hidrata.

Na fabričkom objektu Kalcinacija instalirana je oprema za sušenje hidrata, klasiranje hidrata i mljevenje suvog hidrata i već početkom 2017. godine na inostrano tržište plasirane su prve količine suvih hidrata.

Direktor Sektora proizvodnja glinice u kompaniji Alumina Rajko Aleksić istakao je da se na pogonu Kalcinisanja i sušenja hidrata, od uvođenja u rad nove proizvodnje konstantno vrše dodatni radovi u cilju poboljšanja uslova rada kao i omogućavanja maksimalnog iskorištenja kapaciteta opreme.

- Sve to je bilo preduslov za širenje palete proizvoda, ali i da se omogući dalje uvođenje novih proizvoda, što je od izuzetne važnosti imajući u vidu postavljeni zadatak menadžmenta u smislu napredovanja u osvajanju kvaliteta i kapaciteta proizvoda u Alumini koji se koriste u nemetalurške svrhe a koji će omogućiti pozitivniji finansijski efekat u ukupnom poslovanju fabrike - pojasnio je Aleksić.

Rukovodilac pogona sušenja i mljevenja hidrata Vladan Vojinović, kaže da je polje primjene ove proizvodnje prilično veliko, što pruža izuzetne mogućnosti na potencijalnom širenju tržišta.

- Polovinom prošle godine, zbog povećane otpreme, ugrađen je još jedan silos, ukupno pet silosa, i skladište za gotove proizvode - rekao je Vojinović.

Ističući da se u proizvodnom pogonu nalazi i pakirnica u kojoj se vrši pakovanje proizvoda u natron vreće težine do 25 kilograma, Vojinović je naveo da je plan da se u 2020. godini proizvede oko 40.000 tona suvih, klasiranih i mljevenih hidrata.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.